Εγκεφαλικό: Ποιο προϊόν που έχουμε στο σπίτι μας μπορεί να «προκαλέσει» τη νόσο

© Φωτογραφία : Pixabay/TheDigitalArtistΑνθρώπινος εγκέφαλος (καλλιτεχνική αναπαράσταση)
Ανθρώπινος εγκέφαλος (καλλιτεχνική αναπαράσταση) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Ένα συστατικό που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι και χρησιμοποιείται ευρέως στα τρόφιμα μπορεί να «προκαλέσει» εγκεφαλικό, σύμφωνα με τους ειδικούς και την ιατρική βιβλιογραφία.
Τα εγκεφαλικά συνήθως συμβαίνουν όταν οι θρόμβοι αίματος μπλοκάρονται σε μια από τις αρτηρίες που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο και πολλοί παράγοντες μπορούν να τα προκαλέσουν.
Ένας από τους πιο σημαντικούς πρόδρομους παράγοντες του εγκεφαλικού είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση και, μάλιστα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά φαγητά μπορεί, επίσης, να «προκαλέσει» εγκεφαλικά.
Φυτικές ίνες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2022
Χοληστερίνη: Το τρόφιμο που ρίχνει την «κακή» χοληστερόλη κατά 25% σε τέσσερις εβδομάδες

Η μαγειρική σόδα μπορεί να «προκαλέσει» εγκεφαλικό

Οι ασθενείς με υπέρταση γενικά συνιστάται να μην καταναλώνουν τρόφιμα που περιέχουν νάτριο, αλλά ορισμένα ασφαλή συστατικά, σε θεωρητικό επίπεδο, μπορεί να είναι εξίσου επιζήμια.
Μάλιστα, σε σχετική δημοσίευση περιστατικού στο «Western Journal Of Emergency Medicine», αναφέρεται: «Η μαγειρική σόδα είναι ένα παγκοσμίως διαθέσιμο οικιακό προϊόν. Η υπερβολική δόση μπορεί να προκαλέσει τοξικότητες με σοβαρό μεταβολισμό και νευρολογικές επιπλοκές. Παρά την ευρεία χρήση της, η σοβαρή τοξικότητα και ο θάνατος από υπερβολική δόση μαγειρικής σόδας αναφέρονται πολύ σπάνια στην ιατρική βιβλιογραφία».
Άνδρας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2022
Καρκίνος του προστάτη: Τα επτά συμπτώματα του ουροποιητικού που συνδέονται με την πάθηση
Στην εν λόγω δημοσίευση περιγράφεται λεπτομερώς η περίπτωση ενός ασθενούς που παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο ύστερα από κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μαγειρικής σόδας.
Ακόμα, οι ερευνητές επισημαίνουν: «Η περίπτωσή μας υπογραμμίζει μια σοβαρή τοξικότητα από τη μαγειρική σόδα που οδηγεί σε οξύ εγκεφαλικό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο και, με τη σειρά του, σε θάνατο».
Τέλος, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα επεξεργασμένα τρόφιμα και δη γι' αυτά που περιέχουν νάτριο.
Συμπληρώματα βιταμινών - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала