Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για την ακρίβεια αγροτικής παραγωγής - «Απόπειρα εξαπάτησης»

© Φωτογραφία : Dimitris Kapantais / SOOCΧαιρετισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο 2ο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2021.
Χαιρετισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο 2ο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2021. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για την αύξηση του κόστους παραγωγής που δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας σε παραγωγούς και θέτει σε κίνδυνο την αγροτική οικονομία.
Επίκαιρη ερώτηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής.
Ο κ. Τσίπρας φέρνει στη Βουλή, το θέμα του «πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας που έχει πλήξει τον αγροτικό κόσμο» και ζητά από την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα.
Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταγγέλλει απόπειρα εξαπάτησης των αγροτών με την ανακοίνωση μέτρων τα οποία είναι κατώτερα των περιστάσεων, ενώ επικρατούν συνθήκες «οικονομικής ασφυξίας» για τους παραγωγούς.
Όπως τονίζει ο κ. Τσίπρας, «το ενεργειακό κόστος, η τιμή του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος έχει πολλαπλασιαστεί, ενώ ταυτόχρονα και οι πρώτες ύλες, λιπάσματα, σπόροι, φάρμακα, ζωοτροφές έχουν εκτοξευθεί». Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και οι «αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης, που είναι πλέον της τάξης του 30%».
«Η Ελλάδα αναδεικνύεται εδώ και μήνες "πρωταθλήτρια" ακρίβειας ενώ ταυτόχρονα η ελληνική γεωργία έχει και τον υψηλότερο βαθμό εξάρτησης σε όλη την Ευρώπη από την ηλεκτρική ενέργεια. Αποτέλεσμα είναι το κόστος καλλιέργειας/εκτροφής να επιβαρύνεται υπέρμετρα από τις αυξήσεις στην ενέργεια, τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δήλωση Τσίπρα στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2022
Ελλάδα
Τσίπρας: Πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα με σφραγίδα Μητσοτάκη
«Η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε να πραγματοποιήσει τη χειρότερη και πιο αδιαφανή πληρωμή αμέσων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που έχει γίνει ποτέ έως τώρα, αφήνοντας τους αγρότες διπλά έκθετους απέναντι στο νέο κύμα ακρίβειας και τις συνεχείς ανατιμήσεις» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.
«Γιατί δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξει την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα, τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών;» ρωτά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον πρωθυπουργό και συνεχίζει: «Σκοπεύει, έστω και τώρα, να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους, όπως την επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο για όλους ανεξαιρέτως τους αγρότες, καθώς και τη στοχευμένη επιδότηση των αγροτικών τιμολογίων ρεύματος με στόχο την αντιστάθμιση του υπέρογκου κόστους της ρήτρας προσαρμογής;»
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала