Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Euroferry Olympia: Μετακινείται αλλού λόγω «εξάντλησης δυνατοτήτων διάσωσης» - Έντονες αντιδράσεις

© AP Photo / Lazos MadikosΦωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia ανοιχτά της Κέρκυρας
Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia ανοιχτά της Κέρκυρας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Το Euroferry Olympia θα μετακινηθεί σε άλλο λιμάνι, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών των αγνοουμένων.
Εξελίξεις όσον αφορά στην έρευνα στο Euroferry Olympia, με το Υπουργείο Ναυτιλίας να ανακοινώνει πως θα μετακινηθεί σε άλλο λιμάνι.
«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το ΥΝΑΝΠ ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης» επεσήμανε το υπουργείο και εξήγησε πως για τον λόγο αυτό, θα μετακινηθεί «σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».
«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό τη μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας» συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Ξεκαθαρίζεται, δε, πως το υπουργείο θα αναλάβει τη μετακίνηση και τη διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων.
Το πλοίο «Euroferry Olympia» - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Ελλάδα
Euroferry Olympia: «Κινητή νεκροφόρα στη θάλασσα, δεν υπάρχει έλεγχος» - Ξεσπά φίλος αγνοουμένων

Έντονες αντιδράσεις από τους συγγενείς

Οι συγγενείς, ωστόσο, των 10 αγνοουμένων αντιδρούν εντόνως στην απόφαση μετακίνησης του πλοίου και ζητούν να παραμείνει στο σημείο μέχρι να βγουν οι άνθρωποί τους από μέσα.
Ο γιος ενός αγνοουμένου επεσήμανε, μέσω ΕΡΤ, πως ο πατέρας του είναι «εγκλωβισμένος» και όχι «αγνοούμενος» και κατήγγειλε πως δεν καταβάλλονται οι μέγιστες δυνατές προσπάθειες.
Άλλο συγγενικό πρόσωπο του ίδιου ατόμου είπε ότι θα χρειαστεί μία μέρα για να φτάσει στο άλλο λιμάνι και συμπέρανε πως θα χαθεί σημαντικός χρόνος.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала