Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η ρωσική αναγνώριση των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ ήταν «ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η κρίση»

© Sputnik / Alexander WilfΡωσία: Πάρκο της Νίκης (Μόσχα)
Ρωσία: Πάρκο της Νίκης (Μόσχα) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Η κατάσταση στην περιοχή του Ντονμπάς κλιμακώθηκε τις τελευταίες ημέρες, με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ να αναφέρουν αυξημένους βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές δυνάμεις και να δίνουν εντολή γενικής επιστράτευσης υπό τον φόβο επίθεσης από τον ουκρανικό στρατό.
Ο Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, υποστήριξε πως η απόφαση της Μόσχας να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ντονμπάς ήταν ο μόνος εφικτός τρόπος για να τερματιστεί η αιματηρή σύγκρουση στην περιοχή.
Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ήταν η μόνη οδός για να αντιμετωπιστεί ένα ζήτημα που μετατράπηκε γρήγορα σε ανθρωπιστική κρίση για τη Ρωσία.
Το Κρεμλίνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Κόσμος
Το Κρεμλίνο δεν παρακολούθησε τις κυρώσεις Μπάιντεν στη Ρωσία: «Ο κ. Πούτιν είναι σε συνάντηση»
«Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και η επικύρωση των συνθηκών φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας θα πρέπει να σταματήσουν τη σφαγή, τον θάνατο των πολιτών και των συμπατριωτών μας που ζουν εκεί» υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον Βολόντιν, οι Δημοκρατίες του Ντονμπάς ήταν τόπος σφαγής για τους Ρώσους, κάτι που ο Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, νωρίτερα περιέγραψε ως «γενοκτονία».
«Σε μια κατάσταση όπου αντιμετωπίζουμε μια ανθρωπιστική καταστροφή, βλέποντας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες, παιδιά να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, η μόνη διέξοδος είναι να λάβουμε αυτή την απόφαση» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала