Καρκίνος του πνεύμονα: Τα πρώιμα σημάδια σε στόμα, λαιμό και φωνή που ίσως δείχνουν την ασθένεια

CC0 / / Καρκινικά κύτταρα
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Το στόμα, ο λαιμός και η φωνή μπορεί να δείχνουν τον καρκίνο του πνεύμονα στα αρχικά στάδια, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.
Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να αρχίσει σε οποιοδήποτε μέρος των πνευμόνων ή των αεραγωγών. Μάλιστα, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), συνήθως δεν υπάρχουν σημάδια ή συμπτώματα στα αρχικά στάδια, αλλά αυτά εμφανίζονται καθώς η νόσος εξελίσσεται.
Ακόμα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», υπάρχουν κάποια πρώιμα σημάδια του καρκίνου του πνεύμονα, τα οποία αν διαγνωστούν νωρίς, τότε γίνεται πιθανότερη η ίασή του.
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.02.2022
Διαβήτης: Αυτό το προϊόν θα σας βοηθήσει να μειώσετε το σάκχαρο για μήνες

Ποια είναι τα αρχικά συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα

Χαρακτηριστικά, σε σχετική δημοσίευση του ιατρικού κέντρου Moffit αναφέρεται: «Σε πολλές περιπτώσεις, τα σημάδια του καρκίνου του πνεύμονα δεν γίνονται εμφανή ή δεν ωθούν ένα άτομο να αναζητήσει ιατρική βοήθεια έως ότου ο όγκος φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Τα αρχικά σημάδια, εάν υπάρχουν, είναι συνήθως ήπια και συχνά αποδίδονται λανθασμένα σε άλλη, λιγότερο σοβαρή πάθηση, όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη».
Επίσης, το προαναφερθέν ιατρικό κέντρο υποστηρίζει ότι τα αρχικά συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα συνήθως αφορούν στο αναπνευστικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει «τη μύτη, το στόμα, τον λαιμό, τις φωνητικές χορδές, την τραχεία και τους πνεύμονες».
Ως εκ τούτου, ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν τα εξής συμπτώματα:
Επίμονο βήχα
Συριγμό
Βραχνάδα
Δύσπνοια
Δυνατό ήχο σφυρίγματος κατά την εισπνοή ή την εκπνοή
Βήχα που παράγει βλέννα, φλέγματα ή αίμα
Επαναλαμβανόμενες κρίσεις βρογχίτιδας ή πνευμονίας
Ακόμα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του βρετανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Cancer Research UK, τα πιο κοινά συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα είναι ο βήχας τις περισσότερες φορές, η αλλαγή σε έναν βήχα που είχατε για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι λοιμώξεις στο στήθος που επανέρχονται συνεχώς ή μια λοίμωξη στο στήθος που δεν βελτιώνεται.
Βιταμίνες χάπια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.02.2022
Βιταμίνη Β12: Τα οκτώ συμπτώματα που δείχνουν έλλειψη - Ποιο είναι το σημάδι στο στόμα
Η απώλεια της όρεξης, το να νιώθει κάποιος συνεχώς κουρασμένος και η απώλεια βάρους είναι, επίσης, πιθανά σημάδια της ασθένειας.
Επιπλέον, το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) έχει περιγράψει ορισμένα λιγότερο κοινά συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα, όπως είναι τα «στρεβλά» δάχτυλα, το πρήξιμο του προσώπου ή του λαιμού και ο επίμονος πόνος στο στήθος ή στον ώμο.
Χάπια - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала