Κίνδυνος για όσους χρησιμοποιούν Windows 10: Ιός μολύνει PC σε 30 λεπτά

CC0 / / Κώδικας σε υπολογιστή
Κώδικας σε υπολογιστή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Πρόκειται για το QBot που μπορεί, μέσα σε λίγο χρόνο, να εκθέσει προσωπικά μας δεδομένα σε χάκερ.
Το κακόβουλο λογισμικό QBot κάνει ξανά την εμφάνισή του, απειλώντας τους χρήστες των Windows 10.
Το QBot πρωτοεμφανίστηκε το 2007 και τώρα επιστρέφει, σύμφωνα με την «Express», με τους ειδικούς να προειδοποιούν τους χρήστες ότι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ειδικούς για θέματα ασφάλειας, αυτή η νέα απειλή μπορεί να επιτρέψει σε χάκερ να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση σε προσωπικά αρχεία, όπως email, κωδικούς (passwords) ή και το ιστορικό αναζήτησης στο ίντερνετ, εντός 30 λεπτών απ' όταν το λογισμικό ξεκινήσει τη «μόλυνσή» του.
Δηλαδή, αρκετός χρόνος για να γίνει το κακό.
Ένα Apple watch (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.02.2022
Ο κίνδυνος για κατόχους «έξυπνων» συσκευών και gadget: Ειδικοί ανακάλυψαν πιθανό πρόβλημα
Αυτό το κακόβουλο λογισμικό φαίνεται πως διασπείρεται μέσω emails phishing -ή αλλιώς «ηλεκτρονικού ψαρέματος»- τα οποία προσπαθούν να ωθήσουν τον παραλήπτη να κατεβάσει τον ιό, μέσα από μηνύματα που σχετίζονται με πληρωμές φόρων, προσφορά εργασίας ή ακόμα και σε σχέση με θέματα COVID.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το συγκεκριμένο bug φαίνεται να έχει την ικανότητα να «πηδά» από έναν υπολογιστή στον άλλον, όταν αυτοί συνδέονται μέσω κοινού δικτύου, κάτι που βοηθά στην ταχεία εξάπλωσή του.
Οι ειδικοί προειδοποιούν τους χρήστες να μην εμπιστεύονται emails άγνωστης πηγής, συνιστώντας την άμεση διαγραφή των ύποπτων μηνυμάτων, ενώ συμβουλεύουν επίσης τους χρήστες να μην κατεβάζουν αρχεία που περιλαμβάνονται σε αυτού του τύπου τα emails.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала