Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κομισιόν για ρωσική αναγνώριση Ντονμπάς: «Από τις πιο "μαύρες" μέρες στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία»

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΚομισιόν
Κομισιόν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Φανερά απογοητευμένος από την απόφαση του Ρώσου Προέδρου να αναγνωρίσει τις Λαϊκές Δημοκρατίας του Ντονμπάς ο κ. Τίμερμανς.
Ως μία «από τις πιο σκοτεινές μέρες στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία» χαρακτήρισε τη ρωσική αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, η Κομισιόν.
Μιλώντας στο υπουργικό Φόρουμ για τη Συνεργασία στον Ινδο-Ειρηνικό στο Παρίσι, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, καταδίκασε τη Μόσχα για την «κατάφωρη» και «απαράδεκτη» απόφασή της να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο Λαϊκών Δημοκρατιών στο Ντονμπάς.
Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Κόσμος
Ευρωπαϊκή Ένωση: Ομόφωνη απόφαση για πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία παραβίασε τους βασικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου που κατοχυρώνονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και υπονομεύει την παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλεια.
«Η Ρωσία δεν είναι πλέον η δύναμη για να κυριαρχήσει, επομένως επιλέγει να διαταράξει τις ισορροπίες» πρόσθεσε.
«Η αντίδρασή μας σε αυτή τη συμπεριφορά θα καθορίσει όχι μόνο την ασφάλεια της Ευρώπης, αλλά και την παγκόσμια ασφάλεια για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι μόνο ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, παρόλο που συμβαίνει στην Ευρώπη» έσπευσε να συμπληρώσει.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала