Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Κορονοϊός: 19.623 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα και 67 νέοι θάνατοι

© AP Photo / Petros GiannakourisΓυναίκα με μάσκα περπατάει μπροστά από γκράφιτι στην Αθήνα
Γυναίκα με μάσκα περπατάει μπροστά από γκράφιτι στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (22/02) τα τελευταία στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη (22/02) 19.623 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ καταγράφηκαν 67 νέοι θάνατοι.
Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 455 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. Το 88.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 332 (72.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (27.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.222 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 363 (ημερήσια μεταβολή +20.6%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 364 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.336.615 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.6% άνδρες.
Μάσκα υψηλής προστασίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Ελλάδα
Στο τραπέζι και η κατάργηση της μάσκας - Τα επόμενα βήματα της Ελλάδας και η Όμικρον 2
Από το σύνολο των 19.623 κρουσμάτων του νέου ιού, 48 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

«Επάνοδος στην κανονικότητα σταδιακά και με επιτήρηση»

Η πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας δείχνει να υποχωρεί καθώς παρατηρείται μία σταδιακή μείωση στον αριθμό των διασωληνώσεων και των νοσηλειών, ωστόσο οι θάνατοι από κορονοϊό παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και αυτό επειδή η μετάλλαξη Όμικρον διεισδύει στα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.
Τα παραπάνω ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης συμπληρώνοντας ότι στατιστικά, κάθε έξι μήνες, «ο ιός πετά και μία μετάλλαξη, μία τροποποίηση που μας προβληματίζει».
Για τον λόγο αυτό, επισημαίνει τη σημασία του εμβολιασμού ενόψει μίας πιθανής νέας μετάλλαξης. Αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ο καθηγητής τονίζει ότι σε εξωτερικό χώρο και εφόσον δεν υπάρχει συνωστισμός, «μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες».
Από τη μεριά του ο Σωτήρης Τσιόδρας, δηλώνει ότι δεν είμαστε στο τέλος της ιστορίας του κορονοϊού αλλά ίσως είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε «επείγουσα φάση», επισημαίνοντας ότι κάθε χώρα πρέπει να βρει το δικό της «κατάλληλο μονοπάτι για τη μετάβαση στην κανονικότητα, βασιζόμενη στα επιδημιολογικά δεδομένα και στη δημογραφία της».
Υπογραμμίζει πως η προστασία από σοβαρή νόσο και θάνατο ανεβαίνει περίπου στο 100% με τις τρεις δόσεις του εμβολίου.
Μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Δύο χρόνια πανδημίας COVID-19: Προκλήσεις και διδάγματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις», προέβλεψε ότι ο ιός θα συνεχίσει την ενδημική του παρουσία, ωστόσο θα επανέλθουμε στην κανονικότητα σταδιακά και με επιτήρηση, καθώς τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση της κατάστασης.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала