Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ρωσικό ΥΠΕΞ για Ντονέτσκ - Λουγκάνσκ: Καλούμε και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας

© Sputnik / Vladimir Pesna / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΥπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας
Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
«Η Ρωσία καλεί και άλλα κράτη να ακολουθήσουν το παράδειγμά της» σημειώνει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, όσον αφορά στην απόφασή της για την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, καλεί και άλλες χώρες η Ρωσία.
Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο στις εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία και στην υπογραφή των διαταγμάτων για την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθύνει κάλεσμα προς άλλες χώρες να προβούν σε ανάλογη απόφαση.
«Η Ρωσία καλεί και άλλα κράτη να ακολουθήσουν το παράδειγμά της» τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Κάτοικοι πανηγυρίζουν για την αναγνώριση των Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ από τη Ρωσία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Κόσμος
«Η Ρωσία θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια σε Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ αν υπάρξει απειλή» -Όλες οι εξελίξεις
Παράλληλα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η απόφαση για την αναγνώριση ελήφθη με βάση τα προβλεπόμενα από τον Χάρτη του ΟΗΕ.
Όπως υπογραμμίζει, η απόφασή αυτή έχει στόχο να λειτουργήσει ως εγγύηση για τους πολίτες των περιοχών αυτών, όσον αφορά στο δικαίωμά τους για μία ειρηνική ζωή, αλλά και στην προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων τους.
Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Κόσμος
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Αναγνωρίσαμε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ για να μην έχουμε νεκρούς εξαιτίας της Ουκρανίας
Η απόφαση, όπως επισημαίνει επίσης το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, ελήφθη μετά την επιδείνωση της κατάστασης στη γραμμή επαφής και καθώς οι κάτοικοι των περιοχών βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλή.
Ακόμα, σημειώνει ότι η Ρωσία από την αρχή της ουκρανικής κρίσης κατέβαλλε κάθε προσπάθεια προκειμένου το πρόβλημα να επιλυθεί με ειρηνικά και διπλωματικά μέσα, με τις Αρχές του Κιέβου, όπως παρατηρεί, να έχουν προσπαθήσει, χωρίς επιτυχία, δύο φορές να επιστρέψουν τις περιοχές στην Ουκρανία, μέσω της βίας.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала