Σπλαχνικό λίπος: Ο χυμός που μπορεί να το μειώσει «σημαντικά» σε μερικές εβδομάδες

© Φωτογραφία : Unsplash.com/Towfiqu barbhuiyaΠρήξιμο στο στομάχι
Πρήξιμο στο στομάχι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Ένας συγκεκριμένος χυμός μπορεί να μειώσει «σημαντικά» το σπλαχνικό λίπος και, μάλιστα, σε μερικές εβδομάδες όπως έδειξε σχετική έρευνα.
Το σπλαχνικό λίπος, γνωστό και ως κοιλιακό λίπος, είναι πρόδρομος σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ευτυχώς, οι αλλαγές στη διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του λίπους.
Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Εxpress», η έρευνα δείχνει πως υπάρχει ένα ρόφημα που θα μπορούσε να σας βοηθήσει «σημαντικά» να κάψετε το λίπος σε μερικές εβδομάδες.
Ανθρώπινος εγκέφαλος (καλλιτεχνική αναπαράσταση) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2022
Εγκεφαλικό: Αυξημένος κίνδυνος κατά 50% μετά τη διάγνωση με κορονοϊό

Ο χυμός μήλου μειώνει το σπλαχνικό λίπος

Το σπλαχνικό λίπος θεωρείται επικίνδυνο καθώς μπορεί να απελευθερώσει τοξικές χημικές ουσίες, οδηγώντας σε φλεγμονές στους ιστούς του σώματος. Επιπλέον, το λίπος στην κοιλιά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καταστάσεις που κυμαίνονται από τον διαβήτη έως την άνοια.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Oleo Science», ο χυμός μήλου μπορεί να μειώσει το σπλαχνικό λίπος.
Οι ερευνητές μελέτησαν τις επιδράσεις των πολυφαινολών που βρίσκονται στα μήλα σε άτομα με διαφορετικά βάρη. Με ταξινόμηση από «μέτρια λιποβαρή» έως «μέτρια παχύσαρκη», συμμετείχαν 124 άτομα. Οι πολυφαινόλες είναι φυσικές φυτικές ενώσεις που μπορούν να βρεθούν σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά.
Τα άτομα στη μελέτη χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για κάθε δοκιμή, στην ομάδα που κατανάλωνε χυμό μήλου και στην ομάδα εικονικού φαρμάκου.
Κρεμμύδια (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2022
Κρεμμύδι: Το απίστευτο μυστικό υγείας που κρύβει η φλούδα του - Σε ποιες ασθένειες κάνει καλό
Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε χυμό με 600 χιλιοστόγραμμα πολυφαινολών μήλου. Όσον αφορά στην ποσότητα του χυμού, τους έδιναν 340 γραμμάρια κάθε ημέρα για 12 εβδομάδες. Ωστόσο, η ομάδα του εικονικού φαρμάκου έλαβε τρεις φορές μεγαλύτερη ποσότητα για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων.
Έπειτα από οκτώ εβδομάδες οι ερευνητές άρχισαν να παρατηρούν διαφορά στην περιοχή του σπλαχνικού λίπους και διαπίστωσαν ότι η ομάδα που κατανάλωνε χυμό μήλου παρουσίασε «σημαντική» μείωση.
Ωστόσο, η μελέτη αναφέρει ότι αυτές οι επιδράσεις παρατηρήθηκαν μόνο σε εκείνους που συμμετείχαν στην έρευνα, έχοντας αυξημένο σπλαχνικό λίπος. Ακόμα, οι επιστήμονες πρόσθεσαν ότι «δεν υπήρξε σημαντική αλλαγή στην περιοχή του σπλαχνικού λίπους των ατόμων στην ομάδα των μήλων που είχαν φυσιολογικά επίπεδα σπλαχνικού λίπους».
Γιατρός - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала