- Sputnik Ελλάδα, 1920
Αθλητικά
Αθλητικές ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όλα τα σπορ. Οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς αθλητικές στιγμές με επικαιρότητα και σχολιασμό.

Τα «θολά» σημεία των νέων μέτρων για οπαδική βία: «Αν παίξουν ξύλο έξω από γήπεδο, θα φταίω εγώ;»

© Φωτογραφία : Intime Sports / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣΟ Λευτέρης Αυγενάκης και η Κάτια Κοξένογλου
Ο Λευτέρης Αυγενάκης και η Κάτια Κοξένογλου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα, αυστηρότερα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, τα οποία έφεραν τις πρώτες... αντιδράσεις από τις ομάδες.
Τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση περιλαμβάνουν αυστηροποίηση των ποινών, «λουκέτο» στις λέσχες φιλάθλων, αλλά θέτουν επί τάπητος και τις ευθύνες που έχουν οι ομάδες για τους οπαδούς τους.

«Κάποια μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν»

Η Κάτια Κοξένογλου, ως αναπληρωτής πρόεδρος της Super League, Α' αντιπρόεδρος & Διευθύνουσα σύμβουλος στον Ατρόμητο, σχολιάζει στο Sputnik όσα ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
«Η αλήθεια είναι πως δεν το έχουμε αναλύσει πολύ, αλλά κάναμε μια σύντομη σύσκεψη στη Λίγκα και είπαμε πως θα καθίσουμε να συζητήσουμε τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης. Όσον αφορά τις λέσχες φιλάθλων, κάποια πράγματα θεωρούμε πως δεν μπορούν να εφαρμοστούν και είπαμε πως θα ξαναμιλήσουμε, θα δούμε ένα ένα τα μέτρα και θα αντιπροτείνουμε» ανέφερε.
Χούλιγκαν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2022
Αθλητικά
Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την οπαδική βία: Προσωρινό λουκέτο σε συνδέσμους, αυστηροποίηση ποινών

«Πρέπει να διευκρινιστούν κάποια πράγματα»

Ένα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είναι πως η έδρα της Λέσχης υποχρεωτικά θα είναι στην έδρα του σωματείου/ΠΑΕ/ΚΑΕ, κάτι που φέρνει τα πρώτα ερωτηματικά από τη Διευθύνουσα σύμβουλο στον Ατρόμητο.
«Πρέπει να διευκρινιστούν κάποια πράγματα. Τι σημαίνει οι ομάδες έχουν την ευθύνη; Τι σημαίνει πως οι λέσχες θα στεγάζονται στην έδρα της ΠΑΕ; Οι έδρες των ΠΑΕ είναι σε κάποια κτίρια που είναι νοικιασμένα και ποιος λέει πως ο ιδιοκτήτης που έχει νοικιάσει το ακίνητό του στην ΠΑΕ να δεχθεί να λειτουργεί και μια λέσχη φίλαθλων; Δεν είναι απλά».
Αστυνομικοί έξω από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2022
Αθλητικά
«Βόμβα» Αυγενάκη: Λουκέτο σε όλους τους συνδέσμους οπαδών μέχρι 31 Ιουλίου

«Θα αναλύσουμε τα μέτρα και θα αντιπροτείνουμε»

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ανακοίνωση της Κυβέρνησης στις ομάδες, αλλά και στην διοργανώτρια αρχή, καθώς δεν είχε γίνει κάποια συζήτηση πριν με όλους τους φορείς, όπως υποστηρίζει η πρώτη γυναίκα αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League.
«Είναι κάποια πράγματα που εκ του πρακτέου να δούμε αν μπορούν να εφαρμοστούν. Απλά έγιναν κάποιες ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση και εμείς κοιτάμε να αναλύσουμε από τις ανακοινώσεις, τι από αυτά μπορούν να εφαρμοστούν και αφού αναλύσουμε, θα πάμε και εμείς να πούμε τις προτάσεις μας. Απλά μας ανακοίνωσαν, δεν υπήρχε πριν μια συζήτηση με τους φορείς από κοινού. Τώρα, μετά τις ανακοινώσεις, θα μας καλέσουν και δεν ξέρω από ποιον φορέα θα καλεστούμε. Θα είναι από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Δεν ξέρουμε. Σαφώς, πρέπει να συζητηθούν».
Ο Μιχάλης Φιλόπουλος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.03.2021
Αθλητικά
Το "ραντεβού θανάτου" της Παιανίας που έγραψε μία ακόμη μαύρη σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

«Είναι λίγο ακραίο, επειδή δεν μπορώ να το ελέγξω έξω από το γήπεδο»

Η Κάτια Κοξένογλου δεν συμφωνεί με τα νέα μέτρα για την ευθύνη που έχουν οι ΠΑΕ/ΚΑΕ για τους οπαδούς, αφού δεν μπορεί να ελέγξει τι κάνει ο καθένας έξω από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και όχι μόνο.
«Και τι σημαίνει πως η Διοίκηση θα φέρει την ευθύνη; Δηλαδή, αν κάποιοι οπαδοί παίξουν ξύλο στον δρόμο, εγώ αυτή τη στιγμή που είμαι Διευθύνων Σύμβουλος στον Ατρόμητο, θα έχω ποινικές κυρώσεις; Εν πάση περίπτωσει φέρω ευθύνη στο γήπεδο ποιοι μπαίνουν. Έξω από το γήπεδο, μπορώ να ελέγξω εγώ αν θα μαχαιρώσουν κάποιον ή τσακωθούν και θα φέρω εγώ την ευθύνη και θα έχω ποινικές κυρώσεις εγώ ως φυσικό πρόσωπο, Κάτια Κοξένογλου; Αυτό το βρίσκω λίγο ακραίο, επειδή δεν μπορώ να το ελέγξω έξω από το γήπεδο. Η βία, πλέον, έχει βγει και έξω από το γήπεδο. Η βία έχει κοινωνικό χαρακτήρα αυτή τη στιγμή, δεν είναι μόνο οπαδικό. Δηλαδή, δεν είναι αυτό που ξέρουμε, πως μπορεί να παίξουν ξύλο μέσα στο γήπεδο, αφού τώρα πια δεν υπάρχουν φιλοξενούμενοι οπαδοί. Άρα, αυτό κάπως θα εκτονώνεται και θα εκτονώνεται εκτός γηπέδου. Πιο πολλά είναι τα περιστατικά εκτός γηπέδου. Πώς θα φέρω εγώ ευθύνη για αυτό;»
© Φωτογραφία : Intime Sports /MATTHAIOS YORGOSΗ Κάτια Κοξένογλου
Η Κάτια Κοξένογλου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Η Κάτια Κοξένογλου

«Δεν μπορώ να νιώθω πως το παιδί μου θα βγει μια βόλτα και δεν θα ξαναγυρίσει»

Η συζήτηση για την οπαδική βία άνοιξε και πάλι μετά τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός κάτι που έφερε ένα συναισθηματικό ξέσπασμα στην Κάτια Κοξένογλου που αναφέρει πως δεν μπορεί να φανταστεί πως το παιδί της θα βγει μια βόλτα και δεν θα γυρίσει σπίτι επειδή θα τύχει στον δρόμο να το ρωτήσουν τι ομάδα είναι.
«Είναι σαφές πως πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα. Δεν μπορούν να χάνονται έτσι νέα παιδιά. Δεν το συζητάμε καν. Μιλούσα στα παιδιά μου, που είναι δέκα χρονών, και τους εξηγούσα πως πρέπει και αν πρέπει να λένε τελικά, ότι δεν είναι σωστό το τι πιστεύει ο άλλος. Θα πρέπει εμένα να με δείρουν γιατί πιστεύω κάτι άλλο από εσένα, είτε αυτό είναι θρησκεία είτε ομάδα; Έκανα ολόκληρη κουβέντα με τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να νιώθω και εγώ πως το παιδί μου θα βγει μια βόλτα και δεν θα ξαναγυρίσει, επειδή θα τύχει στον δρόμο να το ρωτήσουν τι ομάδα είναι. Σαφώς και πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα και οι ποινές να είναι σκληρές και να εφαρμόζονται. Θεωρώ ότι αν εφαρμοστούν οι ποινές, όλα τα άλλα γίνονται. Το θέμα είναι να ξέρει ο άλλος πως θα τιμωρηθεί και όχι ότι θα βγει την επόμενη στιγμή έξω. Αν οι ποινές είναι σκληρές και εφαρμοστούν θα εκλείψουν πάρα πολύ τα επεισόδια. Αν όμως, ξέρουν όλοι, πως πάω δέρνω και πάω σπάω και την επόμενη στιγμή είμαι έξω, θα το ξανακάνω».
Η Κάτια Κοξένογλου σε ομιλία της - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.05.2020
Αθλητικά
Η Κάτια Κοξένογλου στο Sputnik: «Πρέπει να αποδείξουμε οι γυναίκες πως έχουμε θέση στο ποδόσφαιρο»

«Στην Ελλάδα νόμους έχουμε, το θέμα είναι αν εφαρμόζονται»

Η αναπληρωτής πρόεδρος της Super League είναι 100% σύμφωνη με την αυστηροποίηση των ποινών, αλλά επισημαίνει πως στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι, αλλά η εφαρμογή τους είναι το πρόβλημα.
«Να ελεγχθούν οι λέσχες, αλλά είχαν πει πως θα υπάρχει ένα μητρώο. Αν γίνει η αυστηροποίηση των ποινών, θα είναι η καλύτερη λύση και μετά θα πάμε παρακάτω. Στην Ελλάδα νόμους έχουμε, το θέμα είναι αν εφαρμόζονται».
Χούλιγκανς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Αθλητικά
Το μεγαλύτερο ραντεβού χούλιγκαν όλων των εποχών - Ένας νεκρός από χτύπημα με σφυρί - Βίντεο

«Μην ρίχνουμε συνέχεια το βάρος στις ομάδες, να δούμε και τον ρόλο της Αστυνομίας»

Η παράγοντας του Ατρομήτου άκουσε τα νέα μέτρα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και φέρνει στη δημοσιότητα ένα περιστατικό που έχει ζήσει με την Αστυνομία σε ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας του Περιστερίου.
«Να τα βάλουμε όλα κάτω, όμως, και να δούμε και τον ρόλο της Αστυνομίας. Οι σεκιούριτι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν σωματική έρευνα, αν λοιπόν μπουν πράγματα μέσα στο γήπεδο επειδή δεν έχει γίνει σωματικός έλεγχος, δηλαδή πάλι εγώ ευθύνομαι σε αυτό; Σας το λέω γιατί το έχω περάσει με ευρωπαϊκούς αγώνες που προσπαθούσα με τον αστυνομικό διευθυντή, του έλεγα "σας παρακαλώ, οι ποινές μεγάλες, σας παρακαλώ, να είναι πολύ ενδελεχής ο έλεγχος, θα τιμωρηθούμε". Τι μπορώ να κάνω και σε αυτό, όταν έχω τύχει σε περιστατικά απλά να κοιτάει η Αστυνομία; Το έχουμε ξαναθέσει και στον υπουργό, ότι πρέπει από όλες τις πλευρές και από όλους τους φορείς να συνεργαστούν για να μπορέσουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα. Μην ρίχνουμε συνέχεια το βάρος στις ομάδες, ότι οι ομάδες παρακινούν το οπαδικό αίσθημα. Δεν είναι έτσι, καμία ομάδα δεν θέλει να έχει μπελάδες μέσα στο γήπεδό της. Είναι για εμάς ένας μεγάλος πονοκέφαλος αυτός και κανείς δεν θέλει να τον έχει μέσα στο γήπεδο αυτό τον πονοκέφαλο. Σας έφερα ένα παράδειγμα, πώς εγώ θα διασφαλίσω πως δεν θα περάσουν μέσα στο γήπεδό μου ρόπαλα, κροτίδες κτλ. αν δεν γίνει ο σωστός σωματικός έλεγχος, που μπορεί να γίνει μόνο από την Αστυνομία; Ως διοίκηση θέλω να πηγαίνω στο γήπεδο και να μην έχω και αυτό τον πονοκέφαλο, το τι μπορεί να έχει περάσει στο γήπεδο».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала