Το 'κανε κι αυτό ο κορονοϊός: Μίκρυναν οι όρχεις των χάμστερ!

CC0 / / Χάμστερ
Χάμστερ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ εντόπισαν πως η μόλυνση χάμστερ από κορονοϊό έχει επιπτώσεις στο μέγεθος των γεννητικών οργάνων των ζώων.
Αίσθηση προκαλεί η είδηση πως μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ καταδεικνύει σμίκρυνση στους όρχεις των χάμστερ που προσβλήθηκαν από COVID-19 και η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.
Οι επιστήμονες προχώρησαν σε τεχνητή μόλυνση των τρωκτικών με τον ιό SARS-CoV-2 και στη συνέχεια μελέτησαν τον αντίκτυπό της στα αναπαραγωγικά όργανα των εμβολιασμένων και μη τρωκτικών. Κατόπιν οδήγησαν σε διάστημα 120 ημερών σε ευθανασία όλα τα τρωκτικά, ώστε να εξετάσουν τα όργανά τους.
Ένας άντρας με φαλάκρα (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Τριχόπτωση: Η άγνωστη παρενέργεια του κορονοϊού – Πώς αντιμετωπίζεται
Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι τα ανεμβολίαστα τρωκτικά υπέφεραν από μειωμένη έκκριση σπέρματος και χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης για τέσσερις έως επτά ημέρες μετά την αρχική μόλυνση τους. Δημοσιογράφος δημοσίευσε μάλιστα φωτογραφίες από την έρευνα που δείχνουν τη μείωση του μεγέθους των όρχεων των χάμστερ.
«O SARS-CoV-2 μπορεί να προκαλέσει οξεία και χρόνια βλάβη στους όρχεις σε χάμστερ και είναι σύμφωνη με ανέκδοτες αναφορές κλινικής ορχίτιδας και υπογοναδισμού σε άνδρες που αναρρώνουν από COVID-19» συμπεραίνουν οι ερευνητές.
πέος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.01.2022
Κόσμος
Εφιάλτης: Λέει ότι μίκρυνε το πέος του 4 εκατοστά από κορονοϊό και είναι μόνιμο – Ποιοι κινδυνεύουν
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως παρότι τα χάμστερ είναι χρήσιμα για τη μελέτη των επιπτώσεων του κορονοϊού, τα συμπεράσματα της έρευνας είναι αμφίβολο αν βρίσκουν εφαρμογή στους ανθρώπους, εξαιτίας της διαφορετικής βιολογίας τους και αντίδραση στους κορονοϊούς.
Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές προτείνουν τη διεξαγωγή μιας μακροπρόθεσμης μελέτης για την παρακολούθηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων και του προφίλ ορμονών ανδρών που έχουν αναρρώσει από κορονοϊό.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала