Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Αγία Παρασκευή: Παραδόθηκε η νέα πεζογέφυρα επί της Λ. Μεσογείων

© Φωτογραφία : Περιφέρεια Αττικής / FacebookΠεζογέφυρα Αγίας Παρασκευής
Πεζογέφυρα Αγίας Παρασκευής - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
«Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής έγινε χθες πραγματικότητα» λέει η Περιφέρεια Αττικής.
Παραδόθηκε η νέα πεζογέφυρα επί της Λεωφόρου Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής.
«Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής έγινε χθες πραγματικότητα με την παράδοση στους πολίτες της νέας σύγχρονης πεζογέφυρας επί της Λ. Μεσογείων, στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής (ύψος ΙΚΑ), η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών» σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής.
Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο «που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια και θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πεζών και των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα, σε μια περιοχή κυκλοφοριακά επιβαρυμένη και επικίνδυνη, καθώς έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα», σημειώνοντας ότι προτεραιότητα της διοίκησης είναι να ολοκληρωθούν έργα που είχαν κολλήσει για χρόνια στα «χαρτιά».
«Επισπεύδοντας διαδικασίες και εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους, στόχος μας είναι να παραδώσουμε στους πολίτες της Αττικής υποδομές που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα και προασπίζουν την ασφάλεια των πολιτών. Η Αττική περνάει σε μία νέα εποχή, σε αυτή του μέλλοντος» ανέφερε.
Στη συνέχεια, επεσήμανε πως στόχος είναι το συντομότερο δυνατόν να παραδοθούν στο κοινό και οι υπόλοιπες τρεις πεζογέφυρες που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αυτές που είναι στη συμβολή Κηφισίας με την Πανόρμου, αλλά και στις δύο ακόμα στην περιοχή του Χαϊδαρίου, στις Σχολές Προβατά και στο Παλατάκι επί της Λ. Αθηνών.
Παράλληλα, όπως ανέφερε, ολοκληρώνεται το κομβικό έργο για την επαναχάραξη και τη βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Θηβών, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που χρηματοδοτείται μέσω ΠΕΠ Αττικής με προϋπολογισμό 24,5 εκατ. ευρώ.
Ακόμα, σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον φωτισμό των οδικών αξόνων της Αττικής, ύψους 33 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την αντικατάσταση 22.000 φωτιστικών σωμάτων από νέας τεχνολογίας led, εκσυγχρονίστηκε το Κέντρο Ελέγχου και Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ενώ πέρα από τις πεζογέφυρες, δημιουργήθηκαν έξυπνες διαβάσεις, φιλικές σε άτομα με προβλήματα κινητικότητας και όρασης, εξωραΐστηκαν υπόγειες διαβάσεις πεζών σε κεντρικές λεωφόρους, ανανεώθηκαν φωτεινοί σηματοδότες, έργα με ορατά αποτελέσματα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала