Διαβήτης τύπου 2: Το κόκκινο ρόφημα που ρίχνει το σάκχαρο μέσα σε ώρες

© Φωτογραφία : CC0Χυμός με φράουλα
Χυμός με φράουλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Η διαχείριση του βάρους και η τροφή που καταναλώνουμε αποτελούν σημαντικούς παράγοντες όσον αφορά την πρόληψη απέναντι στον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Ο διαβήτης τύπου 2 επηρεάζει πολύ κόσμο, όμως η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί καθώς ο έλεγχος της γλυκόζης στο αίμα είναι σημαντικός παράγοντας για την πρόληψη της νόσου όσο και για τη διαχείρισή της.
Ένα ρόφημα όταν προστεθεί στη διατροφή σας θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μέσα σε λίγες ώρες και το βασικό του συστατικό είναι οι φράουλες!
Οι φράουλες παρέχουν μεγάλες ποσότητες βασικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένου ενός μοναδικού συνόλου αντιοξειδωτικών γνωστών ως ανθοκυανίνης. που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.
Γιαούρτι με μούρα και σμέουρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.02.2022
Υψηλή χοληστερόλη: Το κρεμώδες τρόφιμο που μειώνει κατά 10% τα κακά επίπεδά της
Οι ερευνητές σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food and Function ζήτησαν από 14 υπέρβαρους συμμετέχοντες να καταναλώνουν ένα ρόφημα φράουλας σε τρία διαφορετικά χρονικά διαστήματα: ένα δύο ώρες πριν από το γεύμα, ένα με το γεύμα και δύο μετά το γεύμα.
Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι όσοι κατανάλωναν το ρόφημα φράουλας δύο ώρες πριν από το γεύμα είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε διάστημα 10 ωρών, σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν το ρόφημα μαζί με το γεύμα τους.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το φρούτο μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της ινσουλίνης, μετακινώντας τη γλυκόζη έξω από την κυκλοφορία του αίματος και στα κύτταρα όπου μετατρέπεται σε ενέργεια.
«Αυτή η μελέτη παρέχει δεδομένα που υποδηλώνουν ότι οι φράουλες έχουν ρόλο στον γλυκαιμικό έλεγχο και μετριάζουν την προφλεγμονώδη δράση μιας σύγχρονης δίαιτας. Μπορεί να υπάρχουν ιδιαίτερα πλεονεκτήματα όταν οι φράουλες καταναλώνονται πριν από το γεύμα» τονίζουν οι ερευνητές.
Κεφτεδάκια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.02.2022
Κεφτεδάκια: Το «μυστικό» για να μην κολλάνε υπολείμματα στο πιάτο
Άλλες μελέτες εστίασαν και στις γυναίκες, με το Women's Health Study επιβεβαιώνοντας τις αντιδιαβητικές επιδράσεις της φράουλας, δείχνοντας ότι όσες δεν έτρωγαν ποτέ φράουλες είχαν 10% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες.
Άλλα μέτρα για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα περιλαμβάνουν την άσκηση, η οποία σταθεροποιεί τη γλυκόζη του αίματος για περιόδους έως και 48 ωρών ενώ αν πίνετε νερό, τσάι και καφέ, αντί για ζαχαρούχα ποτά, θα βοηθήσει στην αποφυγή ανεπιθύμητων αυξήσεων των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала