Χοληστερόλη: Τα δύο συμπληρώματα διατροφής που τη «ρίχνουν» έως και 30%

CC0 / Unsplash.com / Βιταμίνες χάπια
Βιταμίνες χάπια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Τα συμπληρώματα για τη μείωση της υψηλής χοληστερόλης πρέπει να είναι αυτά που υποστηρίζονται από μελέτες και δείχνουν την αποτελεσματικότητά τους. Έχοντας αυτό κατά νου, ποια δύο χάπια θα μπορούσατε να παίρνετε καθημερινά για να μειώσετε τη χοληστερόλη;
Η διατροφή και η άσκηση είναι αποδεδειγμένοι τρόποι για τη μείωση της χοληστερόλης. Τα συμπληρώματα μείωσης της χοληστερόλης μπορεί να βοηθήσουν, επίσης, αλλά πώς μπορείτε να ξέρετε ποια είναι τα καλύτερα;
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Υγείας, αναλύθηκε περαιτέρω η επίδραση μείωσης της χοληστερόλης με την αρωγή του εκχυλίσματος σκόρδου. Την τελευταία δεκαετία, οι αντικαρκινικές επιδράσεις του σκόρδου έχουν τεκμηριωθεί μέσα από επιδημιολογικές μελέτες και πειράματα σε ζώα, σημείωσε η μελέτη. Ωστόσο, οι καρδιαγγειακές-προστατευτικές ιδιότητες του σκόρδου είναι λιγότερο κατανοητές.
Σε μια πρόσφατη τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη παρέμβασης, φάνηκε ότι η συμπλήρωση του εκχυλίσματος σκόρδου ηλικίας (AGE) ήταν αποτελεσματική στη μείωση της συγκέντρωσης της ολικής χοληστερόλης στο πλάσμα κατά 7% και της LDL χοληστερόλης κατά 10% σε υπερχοληστερολαιμικόυς άνδρες σε σύγκριση με άτομα που καταναλώνουν εικονικό φάρμακο.
Η συμπλήρωση της ηλικίας σε δίαιτες ζώων μείωσε παρομοίως τις συγκεντρώσεις της ολικής χοληστερόλης και της τριακυλογλυκερόλης στο πλάσμα κατά 15% και 30%, αντίστοιχα.
Γάλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Υψηλή χοληστερόλη: Αυτό το γάλα τη μειώνει σημαντικά - Ποιες άλλες διατροφικές αλλαγές προτείνονται
Ορισμένες μελέτες ισχυρίζονται αύξηση 15% στο επίπεδο HDL μετά τη λήψη συμπληρωμάτων σκόρδου για έξι εβδομάδες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.
Οι ερευνητές και οι επιστήμονες ισχυρίζονται επίσης ότι έχουν δει ένα συνολικά βελτιωμένο προφίλ λιπιδίων αίματος μετά την κατανάλωση εκχυλίσματος σκόρδου για τέσσερις μήνες.

Πότε πρέπει να αποφεύγεται η λήψη σκόρδου

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σκόρδο μπορεί να παρατείνει την αιμορραγία και τον χρόνο πήξης του αίματος, οπότε δεν πρέπει να παίρνετε συμπληρώματα σκόρδου ή σκόρδο πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή κατά τη χρήση αντιπηκτικών φαρμάκων.
Αλλά οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες δεν πληρούν τα κριτήρια για επιστημονική εγκυρότητα, συνεπώς απαιτείται περισσότερη έρευνα για να μάθετε πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι το σκόρδο για την υγεία.

Τα συμπληρώματα που μπορείτε να εμπιστευτείτε

Άλλα συμπληρώματα που φαίνεται να είναι αποτελεσματικά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης περιλαμβάνουν:
Ιχθυέλαιο
Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού
Νιασίνη
Ψύλλιο
Φυτοστερόλες
Κόκκινο ρύζι
Πιπερόριζα
Λιναρόσπορο
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала