Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ελβετία: Κινδυνεύει να μπει στη μαύρη λίστα ως κράτος που κάνει ξέπλυμα χρήματος

© Φωτογραφία : CCOξέπλυμα μαύρου χρήματος
ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Η Ελβετία αντιμετωπίζει τις συνέπειες από μια τεράστια διαρροή τραπεζικών δεδομένων της Credit Suisse.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP), η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε να επανεξεταστούν οι τραπεζικές πρακτικές της Ελβετίας τη Δευτέρα 22/2 και να συμπεριληφθεί η χώρα στη μαύρη λίστα βρώμικου χρήματος της Ε.Ε., μετά τη διαρροή εγγράφων της Credit Suisse που αποκάλυψαν συναλλαγές με ύποπτο πελατολόγιο.
Ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας φέρεται να έχει υπηρετήσει ένα πελατολόγιο για δεκαετίες, το οποίο περιελάμβανε αρχηγούς κρατών και αρχηγούς κατασκόπων, καθώς και καταχραστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άτομα με κυρώσεις.
«Τα ευρήματα των "ελβετικών μυστικών" υποδεικνύουν τεράστιες ελλείψεις των ελβετικών τραπεζών όσον αφορά την πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος», δήλωσε ο συντονιστής του ΕΛΚ για οικονομικές υποθέσεις Markus Ferber, προσθέτοντας: «Όταν οι ελβετικές τράπεζες αποτυγχάνουν να εφαρμόσουν τη διεθνή καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, τηρώντας σωστά τα πρότυπα, η ίδια η Ελβετία γίνεται μια δικαιοδοσία υψηλού κινδύνου».
Το ΕΛΚ δημοσίευσε την πρόταση μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τη Δευτέρα σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών για τη διαρροή στοιχείων για χιλιάδες λογαριασμούς που τηρούνται στην τράπεζα τις τελευταίες δεκαετίες. Η έρευνα, που ονομάζεται Suisse Secrets, εντόπισε πελάτες της ελβετικής τράπεζας που είχαν εμπλακεί σε βασανιστήρια, διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διαφθορά και άλλα σοβαρά εγκλήματα.
H τρισδιάστατη εκτυπωμένη κάψουλα ευθανασίας Sarco - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.12.2021
«Ναι» από την Ελβετία σε κάψουλα ευθανασίας τυπωμένη σε 3D printer
Η Credit Suisse απέρριψε σθεναρά οποιουσδήποτε ισχυρισμούς περί αδικοπραγίας, λέγοντας ότι οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης βασίστηκαν σε «επιλεκτικές πληροφορίες εκτός πλαισίου, με αποτέλεσμα προκατειλημμένες ερμηνείες για την επιχειρηματική συμπεριφορά της τράπεζας».
Εάν η Ελβετία προστεθεί στη μαύρη λίστα, θα αντιμετωπίσει το είδος της επισταμένης έρευνας που εφαρμόζεται σε συναλλαγές που συνδέονται με χώρες όπως το Ιράν, η Συρία και η Βόρεια Κορέα. Η μαύρη λίστα της Ε.Ε. για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος περιλαμβάνει επί του παρόντος 21 χώρες, καμία από τις οποίες δεν είναι ευρωπαϊκή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας rt.com.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала