Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Γκουτέρες: Ζήτησε από τη Ρωσία να συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο

© Sputnik / Alexei DruzhininΟ γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Ο Επικεφαλής του ΟΗΕ αναφέρει ότι η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR) παραβιάζουν την Ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Ο Επικεφαλής του ΟΗΕ αναφέρει ότι η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει το DPR και το LNR Παραβιάζει την Ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αυτοανακηρυχθέντων Δημοκρατιών του Λαού του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ αποτελεί «παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας» της Ουκρανίας.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: Η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αναγνωρίσει τη λεγόμενη "ανεξαρτησία" ορισμένων περιοχών των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ αποτελεί παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας», δήλωσε ο Γκουτέρες την Τρίτη 22/2.

Ο Γκουτέρες πρόσθεσε: «Ένα τέτοιο μονόπλευρο μέτρο έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών - και δεν συνάδει με τη λεγόμενη Διακήρυξη Φιλικών Σχέσεων της Γενικής Συνέλευσης, την οποία το Διεθνές Δικαστήριο έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι εκπροσωπεί το διεθνές δίκαιο».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала