Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Λιμενικό: Πώς έγινε το επεισόδιο με Τούρκους ψαράδες στις Οινούσσες-«Πήγαν να εμβολίσουν σκάφος μας»

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOCΣκάφος του λιμενικού
Σκάφος του λιμενικού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Aνακοίνωση για το επεισόδιο με το τουρκικό αλιευτικό που σημειώθηκε χθες σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών, εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα.
Στην ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ήλθε να προστεθεί ένα νέο επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τουρκικό αλιευτικό που σημειώθηκε, χθες, σε περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση για το επεισόδιο, δίδοντας λεπτομέρειες για το συμβάν και περιγράφοντας πώς το τουρκικό αλιευτικό εντοπίστηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, προχωρώντας στη συνέχεια, σε «επικίνδυνους ελιγμούς», προσπαθώντας να εμβολίσει το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, συγκεκριμένα, το τουρκικό αλιευτικό εντοπίστηκε χθες στις 18:00 να αλιεύει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου - Οινουσσών.
Παρά τις σχετικές συστάσεις να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, δεν υπάκουσε, αλλά αντιθέτως κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το σκάφος του Λιμενικού, με σκοπό να το εμβολίσει, ενώ το τουρκικό αλιευτικό πέταξε και αντικείμενα.
Στη συνέχεια, το σκάφος του Λιμενικού προχώρησε σε προειδοποιητικές βολές, με το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρεί.
Σκάφος του λιμενικού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Ελλάδα
Σοβαρό επεισόδιο με τουρκικό σκάφος ανοιχτά των Οινουσσών: Προειδοποιητικά πυρά από το Λιμενικό
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:
«Περί ώρα 18:00 χθες, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου - Οινουσσών.
Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.
Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ.).
Κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала