Ο «μαύρος» κίνδυνος στο σπίτι που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και πνευμονία

© Φωτογραφία : SOOC / Dimitris KapantaisΘριάσιο Γενικό Νοσοκομείο
Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Σύμφωνα με τον Ρώσο γιατρό, η μούχλα στο μπάνιο μπορεί να προκαλέσει πνευμονία.
Η μαύρη μούχλα στο σπίτι μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως βρογχίτιδα και πνευμονία, δήλωσε στον ιστότοπο ura.ru ο ωτορινολαρυγγολόγος Βλαντιμίρ Ζάιτσεφ.
«Αυτό που πραγματικά πρέπει να μας τρομάζει και να μας ανησυχεί είναι η μούχλα στο μπάνιο. Όταν στον εσωτερικό χώρο δεν υπάρχει υγρασία, δεν υπάρχει κίνδυνος. Όταν, όμως, κάποιος κάνει μπάνιο, βγαίνουν οι ατμοί και εάν το σύστημα εξαερισμού δεν λειτουργεί σωστά, τα αναπνέει όλα αυτά» επισήμανε ο ειδικός.
Κατά την άποψή του, η μούχλα βλάπτει ιδιαίτερα το πίσω μέρος του λαιμού, τις αμυγδαλές, τον ρινοφάρυγγα και τους παραρρινίους κόλπους, καθώς και το βρογχοπνευμονικό σύστημα: Την τραχεία, τους βρόγχους και τους πνεύμονες.
Πνεύμονες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.10.2021
Πνευμονία: Αυτά είναι τα πιο σοβαρά συμπτώματα της ασθένειας
Ο γιατρός εξήγησε ότι τον χειμώνα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσει κανείς, επειδή το καλοκαίρι ο χώρος έχει καλύτερο φυσικό αερισμό χάρη στα ανοιχτά παράθυρα.
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала