Η μαύρη μούχλα στο σπίτι μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως βρογχίτιδα και πνευμονία, δήλωσε στον ιστότοπο ura.ru ο ωτορινολαρυγγολόγος Βλαντιμίρ Ζάιτσεφ.«Αυτό που πραγματικά πρέπει να μας τρομάζει και να μας ανησυχεί είναι η μούχλα στο μπάνιο. Όταν στον εσωτερικό χώρο δεν υπάρχει υγρασία, δεν υπάρχει κίνδυνος. Όταν, όμως, κάποιος κάνει μπάνιο, βγαίνουν οι ατμοί και εάν το σύστημα εξαερισμού δεν λειτουργεί σωστά, τα αναπνέει όλα αυτά» επισήμανε ο ειδικός.Κατά την άποψή του, η μούχλα βλάπτει ιδιαίτερα το πίσω μέρος του λαιμού, τις αμυγδαλές, τον ρινοφάρυγγα και τους παραρρινίους κόλπους, καθώς και το βρογχοπνευμονικό σύστημα: Την τραχεία, τους βρόγχους και τους πνεύμονες.Ο γιατρός εξήγησε ότι τον χειμώνα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσει κανείς, επειδή το καλοκαίρι ο χώρος έχει καλύτερο φυσικό αερισμό χάρη στα ανοιχτά παράθυρα.
Σύμφωνα με τον Ρώσο γιατρό, η μούχλα στο μπάνιο μπορεί να προκαλέσει πνευμονία.
Η μαύρη μούχλα στο σπίτι μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως βρογχίτιδα και πνευμονία, δήλωσε στον ιστότοπο ura.ru ο ωτορινολαρυγγολόγος Βλαντιμίρ Ζάιτσεφ.
«Αυτό που πραγματικά πρέπει να μας τρομάζει και να μας ανησυχεί είναι η μούχλα στο μπάνιο. Όταν στον εσωτερικό χώρο δεν υπάρχει υγρασία, δεν υπάρχει κίνδυνος. Όταν, όμως, κάποιος κάνει μπάνιο, βγαίνουν οι ατμοί και εάν το σύστημα εξαερισμού δεν λειτουργεί σωστά, τα αναπνέει όλα αυτά» επισήμανε ο ειδικός.
Κατά την άποψή του, η μούχλα βλάπτει ιδιαίτερα το πίσω μέρος του λαιμού, τις αμυγδαλές, τον ρινοφάρυγγα και τους παραρρινίους κόλπους, καθώς και το βρογχοπνευμονικό σύστημα: Την τραχεία, τους βρόγχους και τους πνεύμονες.
Ο γιατρός εξήγησε ότι τον χειμώνα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσει κανείς, επειδή το καλοκαίρι ο χώρος έχει καλύτερο φυσικό αερισμό χάρη στα ανοιχτά παράθυρα.
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας
Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnikεπισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.
Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη συνομιλία επειδή έχετε παραβεί τους κανόνες σχολιασμού.
Μπορείτε να συμμετέχετε ξανά στη συνομιλία σε: ∞.
Εάν δεν συμφωνείτε με τον αποκλεισμό, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας
Η συνομιλία είναι πλέον κλειστή. Έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε στη συζήτηση για 24 ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου.