Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ουκρανική κρίση: Ο πραγματικός λόγος που ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων

CC0 / / Βενζινάδικο
Βενζινάδικο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Για ποιο λόγο η ουκρανική κρίση συνεπάγεται άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Ράλι για τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου φαίνεται να προκαλείται στις τιμές εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία.
Πολλοί κατηγορούν τη Ρωσία ότι ευθύνεται για την άνοδο των τιμών καθώς και τον Ρώσο Πρόεδρο για τις πολιτικές επιλογές του. Φταίει όμως ο Βλαντίμιρ Πούτιν;
Η δυτική ανάγνωση της κατάστασης υποστηρίζει ότι έχει σημαντικές ευθύνες. Όμως άνθρωποι της αγοράς μας υπενθυμίζουν ότι σε οποιαδήποτε πολεμική κρίση και πολιτικό παιχνίδι, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, τα διεθνή χρηματιστήρια αντιδρούν είτε με κατακρήμνιση είτε με αύξηση.
«Ιστορικά το πετρέλαιο γνωρίζει αυξήσεις σε όλες τις πολεμικές και πολιτικές κρίσεις. Αυτό πυροδοτείται από την αβεβαιότητα» υπογραμμίζει στο Sputnik ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχαήλ Κιούσης.
«Όταν ο Πούτιν δεσμεύτηκε ότι δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία, διόρθωσε την κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου για δύο μέρες» προσθέτει.
Όμως αυτό που παραλείπουν να μας πουν οι διεθνείς αναλυτές είναι ότι η Ρωσία απάντησε αρχικά στην πρόκληση μεταφοράς στρατευμάτων στα σύνορά της που συνέβη για πρώτη φορά μετά από καιρό την περασμένη άνοιξη, μέσα σε ένα παγκόσμιο κλίμα ρωσοφοβίας που καλλιεργείται.
«Οι ενέργειες της Δύσης πυροδοτούν τις ρωσικές απαντήσεις. Οι βομβαρδισμοί των νεοναζί του Κιέβου απέναντι σε χιλιάδες αμάχους ώθησαν το Ρώσο Πρόεδρο να αποφασίσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αιματοκυλισμένων περιοχών» σύμφωνα με τον νομικό Γ. Χατζηαντωνίου.
Και πριν την ουκρανική κρίση, κατηγορούσαν τη Ρωσία ότι θα κλείσει την κάνουλα του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
Όμως παρερμήνευσαν τη ρωσική στάση που, σύμφωνα με αναλυτές, τήρησε κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα, ενώ πρότεινε μακροπρόθεσμα συμβόλαια για τη συνέχεια.
Ο Πούτιν υπογράφει την εντολή αναγνώρισης του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Κόσμος
Για ποιους λόγους η «αναγνώριση» Πούτιν δεν συγκρίνεται με τη δημιουργία του ψευδοκράτους στην Κύπρο

Αντίκτυπο στην Ελλάδα

Η ελληνική αγορά δεν έχει δει ακόμα των αντίκτυπο της αναζωπύρωσης στην περιοχή μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις Πούτιν για αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών, σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών.
«Οι αντιδράσεις θα αποτυπωθούν σε διάστημα 10 ημερών στη χώρα μας» υπογραμμίζει ο κ. Κιούσης.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, η τιμή της βενζίνης ξεπέρασε τα δύο ευρώ το λίτρο, σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας κατά το περασμένο δεκαήμερο.
Πάγιο αίτημα των βενζινοπωλών παραμένει η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή του ΦΠΑ προκειμένου να υπάρχουν οικονομικές ανάσες για όλους.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала