Νέα μελέτη: Πόσο λάθος είναι να συνδέονται συναισθηματικά άνθρωποι με ρομπότ στον εργασιακό χώρο;

© Sputnik / CC Southern / FSUE Tsenki  / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΤο ρωσικό ρομπότ FEDOR
Το ρωσικό ρομπότ FEDOR - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Αμερικανοί και Κορεάτες ερευνητές λένε ότι ένας υπερβολικά ισχυρός δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ ενός εργαζομένου και ενός ρομπότ εργαζόμενου είναι επιβλαβής για τις επιχειρήσεις.
Οι καταστάσεις όπου ένας υπάλληλος αναπτύσσει έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό με τον συνάδελφό του που αντί να είναι άνθρωπος είναι ρομπότ θα μπορούσαν να μειώσουν τη συνολική «ποιότητα και απόδοση της ομαδικής εργασίας» της εταιρείας προειδοποίησε μια ομάδα Αμερικανών και Κορεατών ερευνητών.
Σύμφωνα με μελέτη που συντάχθηκε από επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan της Νότιας Κορέας και δημοσιεύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκε ότι σε περιπτώσεις όπου ένας εργαζόμενος είναι πιο προσκολλημένος σε ένα ρομπότ, εμφανίζεται συχνά ένα είδος νοοτροπίας «εμείς εναντίον τους», με το ζεύγος ανθρώπου-μηχανής να ανταγωνίζεται την υπόλοιπη ομάδα αντί να συμβάλλει θετικά στις «ομαδικές σχέσεις και στην απόδοση».
Η εισαγωγή ρομπότ στον χώρο εργασίας μέχρι στιγμής έχει θεωρηθεί θετική, ενώ οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό αγνοηθεί, επισημαίνουν οι ερευνητές.
Ο Lionel Robert, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Πληροφοριών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και ο Sangseok You, επίκουρος καθηγητής συστημάτων πληροφοριών διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan, πραγματοποίησαν μια σειρά πειραμάτων για να ανακαλύψουν πώς ο υπερβολικός δεσμός μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ επηρεάζει τη συνολική απόδοση μιας ομάδας.
Ρομπότ με «αισθήματα»: Εταιρία παρουσιάζει ανθρωποειδές με τεράστιο φάσμα εκφράσεων - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.02.2022
Ρομπότ με «αισθήματα»: Εταιρεία παρουσιάζει ανθρωποειδές με τεράστιο φάσμα εκφράσεων

Πώς πραγματοποιήθηκε η μελέτη

Μια ποσοτική τυχαιοποιημένη εργαστηριακή μελέτη στην οποία συμμετείχαν 88 εργαζόμενοι, χωρίστηκε σε 44 ομάδες στην οποία συμμετείχαν δύο άνθρωποι και δύο ρομπότ.
Οι ομάδες είχαν την αποστολή να μετακινούν μπουκάλια από διαφορετικά σημεία σε ένα παρόμοιο περιβάλλον. Μετά το τέλος του πειράματος, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πώς αξιολόγησαν την απόδοσή τους και τη σύνδεσή τους με τους ανθρώπους και τους συνεργάτες τους ρομπότ. Αποδείχθηκε ότι, όταν οι άνθρωποι ανέπτυξαν περισσότερο δεσμό με τα ρομπότ, οι μικροσκοπικές ομάδες των τεσσάρων (δύο άνθρωποι συν δύο μηχανές) ήταν πιθανό να χωριστούν περαιτέρω σε υποομάδες, γεγονός που υπονόμευσε εύλογα τη συνολική «ποιότητα και απόδοση» της ομάδας.
Οι ερευνητές πρότειναν επίσης μια σειρά από διορθωτικά μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη μιας τέτοιας ανεπιθύμητης διαδικασίας από το να αναπτυχθεί μέσα σε μια εταιρεία. Οι προτάσεις βασίστηκαν στις εμπειρίες 112 ερωτηθέντων που εκπροσωπούν διάφορες βιομηχανίες όπου οι άνθρωποι εργάζονται παράλληλα με τα ρομπότ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας rt.com.
Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, διαφορετικά μπορεί να καταλήξουν να προσκολληθούν σε μηχανές.
Για να ενισχυθεί ο δεσμός μεταξύ του ανθρώπινου προσωπικού πρέπει οι εταιρείες να ενισχύουν το ομαδικό πνεύμα και την ενίσχυση των σχέσεων με δραστηριότητες όπως πικνίκ και αθλητικές εκδηλώσεις.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала