Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα πλήξουν τις παγκόσμιες αγορές

© Sputnik / Maksim Blinov / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΟ Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ
Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα πλήξουν τις παγκόσμιες αγορές αλλά δεν θα αλλάξουν την εξωτερική πολιτική μας, τόνισε ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ανατόλι Αντόνοφ.
Ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ανατόλι Αντόνοφ, προειδοποιεί πως οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία, μετά την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, θα επηρεάσει τις παγκόσμιες αγορές αλλά και τη ζωή των Αμερικανών, αλλά δεν θα αναγκάσουν τη χώρα του να αλλάξει την εξωτερική της πολιτική.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον μας θα πλήξουν έντονα τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές και ενεργειακές αγορές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μείνουν εκτός, όπου οι απλοί πολίτες θα αισθανθούν τις πλήρεις συνέπειες της αύξησης των τιμών» προειδοποίησε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τις πρώτες από τις κυρώσεις τους κατά της Ρωσίας, με περιορισμούς να επιβάλλονται σε δύο τράπεζες και τις πολυάριθμες θυγατρικές τους, το ρωσικό κρατικό χρέος αλλά και αντιπροσώπων της ελίτ.
Βομβαρδισμοί από ουκρανικές δυνάμεις  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Κόσμος
Ραγδαίες εξελίξεις: Η ΕΕ επιβάλει επισήμως κυρώσεις στη Ρωσία – Εκρήξεις στο Ντονέτσκ
Επιπλέον, οι Αμερικανοί απαγορεύεται να συνδιαλέγονται, εμπορικά ή οικονομικά, με Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ.
Ο Αντόνοφ τόνισε πως οι κυρώσεις δεν θα λύσουν προβλήματα.
«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποιος στην Ουάσινγκτον ελπίζει ότι η Ρωσία θα αναθεωρήσει την εξωτερική της πολιτική υπό την απειλή κυρώσεων. Δεν θυμάμαι ούτε μια μέρα που η χώρα μας να ζούσε χωρίς κανέναν περιορισμό από τον δυτικό κόσμο. Έχουμε μάθει να δουλεύουμε σε τέτοιες συνθήκες. Και όχι μόνο να επιβιώνουμε, αλλά και αναπτύξαμε το κράτος» επεσήμανε ο διπλωμάτης.
Καταλήγοντας, είπε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει τίποτα τα τελευταία επτά χρόνια για να πείσουν το Κίεβο ώστε να συνταχθεί με τα συμφωνηθέντα του Μινσκ και να αρχίσει να τα εφαρμόζει.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала