Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Self test: Πότε μπορούν να τα παραλάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

© Φωτογραφία : SOOC/Konstantinos TsakalidisΈναρξη μαθημάτων στα σχολεία
Έναρξη μαθημάτων στα σχολεία  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Η διάθεση θα γίνεται μόνο τις εργάσιμες ημέρες και όχι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Από αύριο, Πέμπτη (24/02), έως την ερχόμενη Τετάρτη (02/03) θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τα πέντε self test για να καλύψουν τις ανάγκες από 1-15 Μαρτίου, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η διάθεση θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και όχι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Παιδί στο νοσοκομείο.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Ελλάδα
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Έχω πολλούς άσους στο μανίκι» λέει ο πατέρας και προαναγγέλλει εξελίξεις
Υπενθυμίζεται επίσης ότι:
Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Βεβαίωση αρνητικού self-test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν τη Σχολική Κάρτα για COVID-19.
«Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19», καταλήγει το υπουργείο.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала