Εγκεφαλικό: Τα τρία δημοφιλή και φθηνά προϊόντα που αυξάνουν τον κίνδυνο

© Φωτογραφία : CC0Πονοκέφαλος
Πονοκέφαλος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Τα εγκεφαλικά συμβαίνουν συνήθως όταν θρόμβοι αίματος φράζουν μια από τις αρτηρίες που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν σε αυτό. Ένας από τους λόγους μπορεί να είναι η διατροφή πλούσια σε προϊόντα που σχετίζονται με την υπέρταση.
Οι τέσσερις πιο επικίνδυνοι παράγοντες που εκθέτουν τον οργανισμό σε εγκεφαλικό είναι: η υψηλή αρτηριακή πίεση, η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή και το κάπνισμα. Πιστεύεται ότι έως και 90% μπορεί να προληφθεί κάνοντας σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής.
Στα άτομα που πάσχουν από υπέρταση συνιστάται συνήθως να περιορίζουν την κατανάλωση τροφών που περιέχουν αλάτι, αλλά υπάρχουν και άλλα εξίσου ή πιο επιβλαβή προϊόντα που χρησιμοποιούνται σχεδόν καθημερινά.
Σύμφωνα με μια έκθεση του Stroke Association που επικαλείται το MedikForum, μεταξύ των τροφών που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού είναι: τα διττανθρακικά, η μαγιά και το γλουταμινικό νάτριο ή γλουταμινικό μονονάτριο.
Χυμός με φράουλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.02.2022
Διαβήτης τύπου 2: Το κόκκινο ρόφημα που ρίχνει το σάκχαρο μέσα σε ώρες
Η διττανθρακική σόδα είναι συνήθως ανεκτή όταν γίνεται κατάχρηση, αλλά η υπερβολική δόση είναι ικανή να προκαλέσει τοξικότητα με σοβαρές μεταβολικές αλλοιώσεις και νευρολογικές επιπλοκές.
Οι συντάκτες της έκθεσης περιγράφουν λεπτομερώς την περίπτωση ενός ασθενούς που εμφάνισε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο μετά από κατάποση μεγάλων ποσοτήτων διττανθρακικών. Κατά τη γνώμη τους, η τοξικότητα των διττανθρακικών προκάλεσε το οξύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο και οδήγησε σε θανατηφόρο αποτέλεσμα.
Τέλος να σημειωθεί πως τα αρτοσκευάσματα περιέχουν πολύ νάτριο γι' αυτό συνιστάται η αποφυγή των επεξεργασμένων αρτοσκευασμάτων.
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала