ΕΟΦ: Προσοχή για δύο συμπληρώματα διατροφής – Σοβαρός κίνδυνος υγείας

© Φωτογραφία : PixabayΣυμπλήρωμα διατροφής
Συμπλήρωμα διατροφής - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.02.2022
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν δύο συμπληρώματα διατροφής, τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία, προειδοποίει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Με επίσημες ανακοινώσεις του, ο ΕΟΦ, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για τα δύο συμπληρώματα διατροφής, τα οποία, όπως σημειώνει, πιθανόν κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου και στην Ελλάδα.
Χάπια - Φάρμακα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.02.2022
Ελλάδα
ΕΟΦ: Προσοχή σε προϊόν για απώλεια βάρους – Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία
Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής «για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας» και για ένα ακόμα «το οποίο προωθείται για την απώλεια βάρους».
Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:
MegMan Performance Booster Capsules,
BODY SHERRY Mon Bodygoal en 30 jours.
Για το «MegMan Performance Booster Capsules», ο ΕΟΦ αναφέρει ότι περιέχει τη φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η ταδαλαφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που συνεπάγεται τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.
Για το «BODY SHERRY Mon Bodygoal en 30 jours» ο ΕΟΦ αναφέρει ότι περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, καθώς σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала