Καρκίνος: Τα σημάδια στο δέρμα που πρέπει να σας θορυβήσουν

CC0 / / Δέρμα
Δέρμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.02.2022
Δύο προειδοποιητικά σημάδια στο δέρμα μπορεί να είναι ενδεικτικά ότι το σώμα έχει αρρωστήσει.
Οργανισμοί υγείας ανά τον κόσμο ενισχύουν τις προσπάθειές τους για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου. Τα συμπτώματα που συνήθως συνδέονται με τον καρκίνο είναι η μη δικαιολογημένη κόπωση και οι δραματικές αλλαγές στο βάρος του σώματος.
Ωστόσο, υπάρχουν δύο ανησυχητικά συμπτώματα καρκίνου του αίματος, που μπορεί να φαίνονται στο δέρμα.
Σύμφωνα με τη βρετανική Express, οι καρκίνοι του αίματος είναι η τρίτη μεγαλύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη ομάδα αυτής της ασθένειας.
Ειδικοί εξηγούν ότι «η ταχύτερα αναπτυσσόμενη λευχαιμία, όπως η οξεία μυελογενής λευχαιμία ή η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν συμπτώματα που εμφανίζονται σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Οι άνθρωποι συχνά αρρωσταίνουν αρκετά γρήγορα».
«Τα περισσότερα συμπτώματα της οξείας λευχαιμίας προκαλούνται από κύτταρα λευχαιμίας που γεμίζουν τον μυελό των οστών. Αυτό σημαίνει ότι τα υγιή αιμοσφαίρια δεν μετακινούνται στο αίμα κανονικά».
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Καρκίνος του πνεύμονα: Τα πρώιμα σημάδια σε στόμα, λαιμό και φωνή που ίσως δείχνουν την ασθένεια
Σημάδια ότι το αίμα είναι ασθένεια, μπορεί να εκδηλωθούν με πολλούς τρόπους.
Οι πιο συνηθισμένες συνήθως περιλαμβάνουν δραματικές αλλαγές στο βάρος, παράλληλα με διόγκωση των λεμφαδένων ή διόγκωση του ήπατος.
Μπορεί να εμφανιστούν επαναλαμβανόμενες ρινορραγίες καθώς τα κύτταρα του μυελού των οστών εμποδίζουν την παραγωγή κυττάρων πήξης του αίματος.
Αλλά μώλωπες και εξανθήματα έχουν επίσης αναφερθεί σε σχέση με τον καρκίνο του αίματος.
Το Κέντρο Υγείας για τον Καρκίνο του Αίματος εξηγεί: «Οι μώλωπες γενικά ξεκινούν ως κόκκινα "μπαλώματα" που αλλάζουν χρώμα και γίνονται πιο σκούρα με την πάροδο του χρόνου».
«Συχνά νιώθουν τρυφερά. Ένα μαύρο και καφέ δέρμα, οι μώλωπες μπορεί να είναι δύσκολο να φανούν αρχικά, αλλά καθώς αναπτύσσονται εμφανίζονται πιο σκούροι από το δέρμα γύρω τους.
«Τα εξανθήματα εμφανίζονται συχνά ως συστάδες από μικροσκοπικές κηλίδες ή μεγαλύτερες κηλίδες. Σε μαύρο και καφέ δέρμα, μπορεί να φαίνονται μωβ ή πιο σκούρα από το γύρω δέρμα. Σε πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα, συνήθως φαίνονται κόκκινα ή μωβ. Αν τα πιέσετε, οι πετέχειες και η πορφύρα δεν ξεθωριάζουν».
«Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν συμπτώματα που περιγράφονται εδώ δεν θα έχουν καρκίνο του αίματος».
Αίμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Κόσμος
Υπέρταση: Το μικρό φρούτο που μπορεί να ρίξει την πίεση μέσα σε λίγες ημέρες

Πώς να αποτρέψετε τον καρκίνο του αίματος

Όπως οι περισσότερες μορφές καρκίνου, οι καρκίνοι του αίματος αντανακλούν πιθανότητες στο DNA εντός των κυττάρων του αίματος, γεγονός που οδηγεί σε μη φυσιολογική συμπεριφορά.
Παράγοντες που επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου μπορεί να περιλαμβάνουν την έκθεση σε χημικές ουσίες ή ακτινοβολία, αλλά ένας μεγάλος αριθμός καρκίνων προκύπτει από την εθνικότητα, το φύλο και την ηλικία.
Σε αντίθεση με άλλους τύπους κακοήθειας, ωστόσο, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η διατροφή, έχουν μικρή επίδραση στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του αίματος.
Ωστόσο, η τακτική άσκηση και η καλή διατροφή μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην αποτροπή άλλων μορφών καρκίνου.
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала