- Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.02.2022
Ουκρανική κρίση
Ραγδαίες εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία μετά το διάγγελμα Πούτιν για ειδική στρατιωτική επιχείρηση από τη Ρωσία στο Ντονμπάς.
LIVE οι εξελίξεις στην Ουκρανία - Νέες εκρήξεις στο κέντρο του Ντονέντσκ - Sputnik Ελλάδα

LIVE οι εξελίξεις στην Ουκρανία - Νέες εκρήξεις στο κέντρο του Ντονέντσκ

Το πρωί της Πέμπτης (24/02) η Μόσχα ξεκίνησε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς με στόχο την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας αλλά και την προστασία των Ρώσων πολιτών.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (24/02) ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στο Ντονμπάς, η οποία δεν είναι η αρχή ενός πολέμου αλλά μία προσπάθεια αποτροπής μίας παγκόσμιας σύρραξης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.
Στόχος των μέτρων που λαμβάνει η Μόσχα στην Ουκρανία, είναι η διασφάλιση της ασφάλειας του ρωσικού λαού.
Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε διάλογο με τη Ρωσία για την Ουκρανία και την παγκόσμια ασφάλεια, όπως τόνισε η Ζαχάροβα.
Της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, για την αποστρατικοποίηση και την εκκαθάριση της Ουκρανίας από τους ναζί, προηγήθηκε αίτημα από τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ για ρωσική βοήθεια.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε διάγγελμά του, υπογράμμισε πως η πολιτική της Ρωσίας βασίζεται στην ελευθερία, ένα δικαίωμα το οποίο πρέπει να έχουν οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ουκρανίας.
Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση στους στρατιώτες της Ουκρανίας να κατεβάσουν τα όπλα, λέγοντας ότι υπηρετούν τους πολίτες και όχι τη Χούντα.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από τους διοικητές τους επειδή θέλησαν να παραδοθούν.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η Μόσχα θα απαντήσει, άμεσα, σε κάθε εξωτερική απειλή και επισήμανε πως την ευθύνη για την αιματοχυσία στο Ντονμπάς θα την έχει το Κίεβο κατηγορώντας ΝΑΤΟ και Δύση πως υποστηρίζουν νεο-ναζιστές στην Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, στην Ουκρανία έχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος από τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Δείτε πού είναι οι περιοχές Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ όπου διεξάγεται η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση:
Περιεχόμενα
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
05:01 25.02.2022
Αυστραλία: Επεκτείνει τις κυρώσεις της κατά της Ρωσίας
Η Αυστραλία, μετά τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την ΕΕ, θα επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον.
Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο 7News, ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανέφερε: «Σήμερα (25/02), η Αυστραλία θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις σε ολιγάρχες των οποίων το οικονομικό βάρος είναι στρατηγικής σημασίας για τη Μόσχα. Επίσης, επιβάλλονται κυρώσεις σε περισσότερα από 300 μέλη της Ρωσικής Δούμας, το κοινοβούλιο, που ψήφισαν υπέρ της χρήσης στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία».
04:35 25.02.2022
Μακρόν: «Τηλεφώνησα στον Πούτιν ύστερα από αίτημα του Ζελένσκι»
Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είπε ότι, ύστερα από αίτημα του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τηλεφώνησε στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Εμανουέλ Μακρόν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Ουκρανική κρίση
Μακρόν: «Τηλεφώνησα στον Πούτιν ύστερα από αίτημα του Ζελένσκι»
04:14 25.02.2022
Ε.Ε.: Αποφασίστηκε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας - Στόχος το 70% της ρωσικής τραπεζικής αγοράς
Επιπρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποφάσισε η Ε.Ε., οι οποίες θα επηρεάσουν το 70% της ρωσικής τραπεζικής αγοράς και βασικών κρατικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου του αμυντικού τομέα, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Ουκρανική κρίση
Ε.Ε.: Αποφασίστηκε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας - Στόχος το 70% της ρωσικής τραπεζικής αγοράς
04:06 25.02.2022
Ταϊβάν: Ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η Ταϊβάν θα ενταχθεί στις διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τη στρατιωτική επιχείρηση της τελευταίας στην Ουκρανία, όπως δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ταϊβάν αναφέρεται: «Η κυβέρνηση λυπάται βαθιά που η Ρωσία, αντί να επιλύει τις διαφορές μέσω ειρηνικών διπλωματικών διαπραγματεύσεων, επέλεξε να χρησιμοποιήσει βία και εκφοβισμό για να εκφοβίσει τους άλλους. Προκειμένου να αναγκάσει τη Ρωσία να σταματήσει τη στρατιωτική της επίθεση κατά της Ουκρανίας και να ξαναρχίσει τον ειρηνικό διάλογο μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών το συντομότερο δυνατό, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν) ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στις διεθνείς οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας».
03:58 25.02.2022
Καναδάς: Κυρώσεις σε Ρώσους βουλευτές και στον «στενό κύκλο» του Πούτιν
Ο Καναδάς επέβαλε κυρώσεις στους νομοθέτες της ρωσικής Κρατικής Δούμας, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και στους Ρώσους πολίτες που περιγράφονται ως «εσωτερικός κύκλος» του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.
03:31 25.02.2022
Μπάιντεν: Ανέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας τη διαχείριση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όρισε το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) ως την κύρια υπηρεσία για τον συντονισμό των προσπαθειών αναφορικά με τη ρωσο-ουκρανική κρίση.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αναφέρεται: «Ο Πρόεδρος έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) ως την κύρια ομοσπονδιακή υπηρεσία για τον συντονισμό των εγχώριων προσπαθειών ετοιμότητας και αντίδρασης που σχετίζονται με την τρέχουσα κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απειλές για την πατρίδα αυτή τη στιγμή, το DHS λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσει τον συντονισμό των ομοσπονδιακών προσπαθειών εάν παραστεί ανάγκη».
03:26 25.02.2022
Ηνωμένο Βασίλειο: «Συνεργαζόμαστε στενά με συμμάχους για να αποσυνδέσουμε τη Ρωσία από το σύστημα SWIFT»
Το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται με τους συμμάχους του για την αποσύνδεση της Ρωσίας από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα SWIFT λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία, όπως δήλωσε το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρεται: «Το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται με συμμάχους για να αποκλείσει τη Ρωσία από το χρηματοπιστωτικό σύστημα SWIFT».
Βρετανία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Ουκρανική κρίση
Ηνωμένο Βασίλειο: «Συνεργαζόμαστε με συμμάχους για την αποσύνδεση της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT»
03:11 25.02.2022
Ζελένσκι: «137 Ουκρανοί πέθαναν και πάνω από 300 τραυματίστηκαν σε μια ημέρα»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του προς τους πολίτες, είπε ότι 137 Ουκρανοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν.
Συγκεκριμένα, σε σχετικό διάγγελμά του που αναρτήθηκε στο Telegram από την Προεδρία της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε: «Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 137 πολίτες της Ουκρανίας σκοτώθηκαν σήμερα, μεταξύ των οποίων 10 αξιωματικοί, και 316 τραυματίστηκαν».
03:05 25.02.2022
Ιαπωνία: Επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Η Ιαπωνία επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας, Φούμιο Κισίντα.
Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Φούμιο Κισίντα είπε: «Τα περιουσιακά στοιχεία των χρηματοπιστωτικών οργανισμών δεσμεύονται και απαγορεύεται η εξαγωγή ενός καταλόγου αγαθών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς».
Ο Φούμιο Κισίντα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Ουκρανική κρίση
Ιαπωνία: Επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία
02:47 25.02.2022
Anonymous: Κήρυξαν «κυβερνοπόλεμο» κατά της Ρωσίας
Η ομάδα των χάκερ, Anonymous, κήρυξε τον «κυβερνοπόλεμο» στη Ρωσία και ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στον ιστότοπο του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού RT, ανέφερε η ομάδα.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση της ομάδας χάκερ στο Τwitter αναφέρεται: «Η Συλλογικότητα των Anonymous κηρύσσει επίσημα τον πόλεμο στη Ρωσία». Μάλιστα, στη δημοσίευση έχει προστεθεί και το hashtag #Ukraine (#Ουκρανία).
Επίθεση από χάκερ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Ουκρανική κρίση
Anonymous: Κήρυξαν τον «κυβερνοπόλεμο» στη Ρωσία
02:17 25.02.2022
Βενεζουέλα: Καταδίκασε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η Βενεζουέλα καταδίκασε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ζήτησε ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης για την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής.
Η σημαία της Βενεζουέλας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Ουκρανική κρίση
Βενεζουέλα: Καταδίκασε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
02:16 25.02.2022
Λευκός Οίκος: «Δεν βλέπουμε αυξημένο κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία»
Δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, είπε η Τζεν Ψάκι προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και είναι έτοιμες να υποδεχθούν Ουκρανούς πρόσφυγες.
Ο Λευκός Οίκος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Ουκρανική κρίση
Λευκός Οίκος: «Δεν βλέπουμε αυξημένο κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία»
01:54 25.02.2022
Ζελένσκι: «Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε με τη Ρωσία, για ένα ουδέτερο καθεστώς, δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ»
Νέο μήνυμα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας πως δεν φοβάται να μιλήσει με τη Ρωσία για το ουδέτερο καθεστώς της χώρας του, προσθέτοντας πως δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Χαρακτηριστικά, σε σχετικό διάγγελμα που δημοσιεύτηκε στο Telegram, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε: «Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε με τη Ρωσία. Δεν φοβόμαστε για κάτι: Για τις εγγυήσεις ασφάλειας για τη χώρα μας. Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για ουδέτερο καθεστώς, δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ, αλλά τι είδους εγγυήσεις θα έχουμε;».
Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Ουκρανική κρίση
Ζελένσκι: «Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε με τη Ρωσία, για ένα ουδέτερο καθεστώς, δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ»
01:37 25.02.2022
Αντόνοφ: «Η Ρωσία θα απαντήσει στην απέλαση του διπλωμάτη από την πρεσβεία στις ΗΠΑ»
Η Ρωσία θα προβεί σε αντίποινα σε σχέση με την απέλαση του διπλωμάτη της από την πρεσβεία στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ.
Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ανέφερε: «Θεωρούμε τη νέα απέλαση ως ακόμα ένα εχθρικό βήμα με στόχο τη μείωση της ρωσικής διπλωματικής παρουσίας στις ΗΠΑ. Τα μέτρα ανταπόκρισής μας είναι προβλέψιμα».
Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Ουκρανική κρίση
Αντόνοφ: «Η Ρωσία θα απαντήσει στην απέλαση του διπλωμάτη από την πρεσβεία στις ΗΠΑ»
01:29 25.02.2022
Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας: «Οι ρωσικές τράπεζες που επλήγησαν από κυρώσεις έχουν υψηλό περιθώριο σταθερότητας»
Οι ρωσικές τράπεζες, που πλήττονται από τις διεθνείς κυρώσεις για την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, έχουν υψηλό περιθώριο σταθερότητας, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.
Χαρακτηριστικά, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανέφερε: «Οι τράπεζες διατηρούν το υψηλό περιθώριο σταθερότητας και έχουν σημαντικές δυνατότητες να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους μέσω του δανεισμού της ρωσικής οικονομίας».
01:12 25.02.2022
Οι ΗΠΑ λένε ότι δεν επιδιώκουν να διαταράξουν τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό
Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να προκαλέσουν διακοπές στον ενεργειακό εφοδιασμό στην παγκόσμια αγορά, δήλωσε σε σχετική ενημέρωση ο Ντάλιπ Σινγκ, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε: «Έχουμε επεκτείνει σκόπιμα τις κυρώσεις μας για να έχουμε σημαντικό αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τη ζημιά στις ΗΠΑ και στους συμμάχους και εταίρους μας. Οι κυρώσεις μας δεν έχουν σχεδιαστεί για να διαταράξουν την τρέχουσα ροή ενέργειας από τη Ρωσία προς τον κόσμο».
01:03 25.02.2022
Παγκόσμια Τράπεζα: Έτοιμη να παράσχει άμεση βοήθεια στην Ουκρανία
Έτοιμη για άμεση οικονομική βοήθεια τόσο στην Ουκρανία όσο και σε γειτονικές της χώρες είναι η Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής του οργανισμού, Ντέιβιντ Μάλπας.
Η σημαία της Ουκρανίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Ουκρανική κρίση
Παγκόσμια Τράπεζα: Έτοιμη να παράσχει άμεση βοήθεια στην Ουκρανία
01:02 25.02.2022
Πελόζι: Θέλει να δώσει όπλα αξίας 600 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία
Η Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε ότι θέλει να παράσχει θανατηφόρα αμυντικά όπλα στην Ουκρανία αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων για χρήση κατά των ρωσικών δυνάμεων.
00:48 25.02.2022
ΗΠΑ: Θα αναπτύξουν 7.000 επιπλέον στρατεύματα στη Γερμανία
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ενέκρινε την ανάπτυξη 7.000 επιπλέον στρατιωτών στη Γερμανία για την υποστήριξη των συμμάχων του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου.
Στρατός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Ουκρανική κρίση
ΗΠΑ: Θα αναπτύξουν 7.000 επιπλέον στρατεύματα στη Γερμανία
00:39 25.02.2022
Ζοζέπ Μπορέλ: Αποσυνδέστε τη Ρωσία από το SWIFT διαφορετικά οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν θα αποφασίσουν
Οι ηγέτες των κρατών μελών της Ε.Ε. θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν εάν η Ρωσία θα αποσυνδεθεί ή όχι από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT, δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας του οργανισμού, Ζοζέπ Μπορέλ.
Ζοζέπ Μπορέλ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Ουκρανική κρίση
Ζοζέπ Μπορέλ: Αποσυνδέστε τη Ρωσία από το SWIFT διαφορετικά οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν θα αποφασίσουν
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала