https://sputniknews.gr/20220224/loygkansk-kai-ntonetsk-exapelysan-antepithesi-me-tin-ypostirixi-enoplon-dynameon-tis-rosias-24356771.html
Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ εξαπέλυσαν αντεπίθεση με την υποστήριξη Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας
Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ εξαπέλυσαν αντεπίθεση με την υποστήριξη Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας
Συνεχείς βομβαρδισμούς σε ειρηνικές πόλεις του Ντονμπάς καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 24.02.2022, Sputnik Ελλάδα
2022-02-24T11:44+0200
2022-02-24T11:44+0200
2022-02-24T19:32+0200
ουκρανική κρίση
ντόνετσκ
ντονμπάς
ουκρανία
ρωσία
λουγκάνσκ
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e6/02/18/24357602_0:383:2961:2048_1920x0_80_0_0_f8721f62154765ec5cecca02ee304331.jpg
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς σε ειρηνικές πόλεις του Ντονμπάς, όπως σημειώνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, κάνοντας λόγο για αμάχους θυμάτα στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ πέρασαν στην αντεπίθεση, με τη στήριξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, απαντώντας στις ενέργειες των δυνάμεων του Κιέβου.Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν σημείωσε ότι η επιχείρηση σύντομα θα φτάσει στο τέλος της, διαμηνύοντας ότι οι πόλεις του Ντονμπάς «θα απελευθερωθούν».Χθες, υπήρξε αίτημα από Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ για ρωσική βοήθεια.Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε όλη την Ουκρανία.Ο ίδιος, σε σημερινό του διάγγελμα, ανακοίνωσε παράλληλα τη διακοπή των σχέσεων της Ουκρανίας με τη Ρωσία.Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να συζητήσει σήμερα για το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινή δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία και το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας.
https://sputniknews.gr/20220224/rosiki-epiheirisi-sto-ntonmpas---stratiotiko-nomo-kiryxe-i-oykrania---live-oles-oi-exelixeis-24343318.html
https://sputniknews.gr/20220224/mosha-prokliseis-kievoy-gia-na-katigorithei-rosia-gia-dysanaloga-htypimata-gia-na-tromaxoyn-amahoi-24356629.html
ντόνετσκ
ντονμπάς
ουκρανία
ρωσία
λουγκάνσκ
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e6/02/18/24357602_81:0:2812:2048_1920x0_80_0_0_53bcf5b905ca76f16f5a87ec6c6f548d.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
ντόνετσκ, ντονμπάς, ουκρανία, ρωσία, λουγκάνσκ
ντόνετσκ, ντονμπάς, ουκρανία, ρωσία, λουγκάνσκ
Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ εξαπέλυσαν αντεπίθεση με την υποστήριξη Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας
11:44 24.02.2022 (Ανανεώθηκε: 19:32 24.02.2022) Συνεχείς βομβαρδισμούς σε ειρηνικές πόλεις του Ντονμπάς καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τους
βομβαρδισμούς σε ειρηνικές πόλεις του
Ντονμπάς, όπως σημειώνει το υπουργείο Άμυνας της
Ρωσίας, κάνοντας λόγο για αμάχους θυμάτα στις Λαϊκές Δημοκρατίες του
Ντονέτσκ και του
Λουγκάνσκ.
Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ πέρασαν στην αντεπίθεση, με τη στήριξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, απαντώντας στις ενέργειες των δυνάμεων του Κιέβου.

24 Φεβρουαρίου 2022, 07:07
Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν σημείωσε ότι η επιχείρηση σύντομα θα φτάσει στο τέλος της, διαμηνύοντας ότι οι πόλεις του Ντονμπάς «θα απελευθερωθούν».
Χθες, υπήρξε αίτημα από Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ για ρωσική βοήθεια.
Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε όλη την Ουκρανία.
Ο ίδιος, σε σημερινό του διάγγελμα, ανακοίνωσε παράλληλα τη διακοπή των σχέσεων της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

24 Φεβρουαρίου 2022, 11:43
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να συζητήσει σήμερα για το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινή δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία και το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας.