Το σνακ που μειώνει τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο θανάτου κατά 20%

© Sputnik / Evgeny BiyatovΞηροί καρποί
Ξηροί καρποί - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.02.2022
Η ενίσχυση της διάρκειας ζωής μέσω μιας υγιεινής διατροφής μπορεί να μην είναι μη ρεαλιστικός στόχος, σύμφωνα με μια μελέτη. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι ένα απλό σνακ θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από τρεις σοβαρές παθήσεις έως και 20%.
Με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται τα τελευταία χρόνια και την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού, πολλοί αναθεωρούν τον τρόπο ζωής τους. Ευτυχώς, υπάρχουν αυξανόμενα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν τις ευεργετικές επιδράσεις ορισμένων τροφίμων που συμβάλουν στη μακροζωία.
Όσον αφορά τους παράγοντες κινδύνου που απειλούν το προσδόκιμο ζωής, οι ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις κατατάσσονται ψηλά. Στην πραγματικότητα, οι καρδιακές παθήσεις είναι η πρώτη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Δεν είναι μυστικό ότι η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς, ωστόσο, ένα τρόφιμο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ισχυρό.
Λάδι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.01.2022
Υψηλή χοληστερίνη: Το έλαιο που τη ρίχνει πιο αποτελεσματικά κι από το ελαιόλαδο

Τα οφέλη των ξηρών καρπών

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «The New England Journal of Medicine» αναφέρει ότι οι ξηροί καρποί θα μπορούσαν να «μειώσουν τις πιθανότητες» να πεθάνετε από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και αναπνευστικές παθήσεις. Οι δε ξηροί καρποί είναι γεμάτοι με φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτοστερόλες.

Η έρευνα

Η έρευνα χρησιμοποίησε δεδομένα από δύο διαφορετικές μελέτες για να αξιολογήσει τη σχέση μεταξύ αυτού του υγιεινού σνακ και της θνησιμότητας.
Εξετάζοντας περισσότερους από 118.000 συμμετέχοντες, οι ερευνητές βεβαιώθηκαν ότι οι συμμετέχοντες με ιστορικό καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού αποκλείστηκαν.
Οι εθελοντές της μελέτης απαντούσαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή τους στην αρχή καθώς και κάθε δύο έως τέσσερα χρόνια.
Χωρίζοντας τους συμμετέχοντες σε έξι ομάδες με βάση την κατανάλωση ξηρών καρπών, οι ερευνητές παρακολούθησαν αυτά τα άτομα για περίοδο 30 ετών.
Συνολικά, διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν καθημερινά ξηρούς καρπούς είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι είχαν «λιγότερες πιθανότητες» να πεθάνουν από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και αναπνευστικές παθήσεις.
Η μελέτη αναφέρει ότι όσο πιο συχνά οι άνθρωποι έτρωγαν ξηρούς καρπούς τόσο χαμηλότερος ήταν ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου.
Εκτός τη συμβολή στη μακροζωία, οι ξηροί καρποί είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι μειώνουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.
Εάν δεν γνωρίζετε, η υψηλή χοληστερόλη περιγράφει τη συσσώρευση μιας λιπαρής ουσίας που ονομάζεται χοληστερόλη στο αίμα σας, εξηγεί το NHS.
Αυτή η λιπαρή ουσία μπορεί στη συνέχεια να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Επομένως, η διατήρηση υψηλών επιπέδων υπό έλεγχο μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας και να μειώσει τον κίνδυνο αυτών των σοβαρών καταστάσεων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.
Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ακόρεστα λίπη που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης σας σε χαμηλά επίπεδα, αναφέρει η Heart UK.
Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες «μπορούν να βοηθήσουν στην παρεμπόδιση της απορρόφησης μερικής χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος από το έντερο».
Η φιλανθρωπική οργάνωση συνιστά να στοχεύετε σε μια χούφτα ξηρούς καρπούς καθημερινά, που αντιπροσωπεύει 28 έως 30 γραμμάρια.
Από αμύγδαλα μέχρι κάσιους και από φουντούκια μέχρι πεκάν, το σνακ μιας ποικιλίας εξασφαλίζει μια «καλή επιλογή».
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала