Οικογένεια δέχτηκε επίθεση από νυχτερίδες μέσα στο σπίτι της στο Μεξικό

© Φωτογραφία : YouTube/Rodrigo MedellinΜια μικροσκοπική νυχτερίδα του είδους Pipistrellus nathusii
Μια μικροσκοπική νυχτερίδα του είδους Pipistrellus nathusii - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.02.2022
Μια επταμελής οικογένεια στο Μεξικό δέχτηκε επίθεση από νυχτερίδες, με τις υγειονομικές αρχές να χορηγούν αντιλυσσικό ορό σε γονείς και παιδιά.
Η πόλη Λάζαρο Καρντένας είναι το κύριο λιμάνι της επαρχίας Μιτσοακάν, της «πρωτεύουσας» του αβοκάντο στο Μεξικό.
Μια οικογένεια δέχτηκε εκεί στις 23 Φλεβάρη επίθεση από νυχτερίδες, όπως ανέφερε το τοπικό παράρτημα του Υπουργείου Υγείας.
«Τους χορηγήθηκε η πρώτη δόση του αντιλυσσικού εμβολίου και ορού. Θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση μέχρι να ολοκληρώσουν το πλήρες πρόγραμμα οξείας έκθεσης» ανέφερε ο εκπρόσωπος της υγειονομικής αρχής.
Σύμφωνα με τις αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ, οι άνθρωποι δέχτηκαν επίθεση από τις νυχτερίδες μέσα στο σπίτι τους, με έναν 26χρονο άντρα να έχει δεχτεί τα περισσότερα δαγκώματα – 12 τον αριθμό και όλα στα δάχτυλα των ποδιών.
Νυχτερίδα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.02.2022
Κόσμος
Εφιάλτης: Νέοι κορονοϊοί που βρέθηκαν σε νυχτερίδες απειλούν την ανθρωπότητα
Τα άλλα θύματα ήταν ο πατέρας της οικογένειας και η μητέρα, αλλά και δύο παιδιά ηλικίας 7 και 5 ετών, αντίστοιχα, που όλοι τους δέχτηκαν δαγκώματα σε πάνω και κάτω άκρα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η τοπική εφημερίδα Notimichoacán.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι νυχτερίδες στην περιοχή του Μεξικού αντιμετωπίζονται με φόβο και δεισιδαιμονίες, με αποτέλεσμα 38 είδη να κινδυνεύουν σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως αναφέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της χώρας.
«Οι νυχτερίδες δεν είναι αποδεκτές από τους συνηθισμένους ανθρώπους, αλλά όντας τα μικρότερα θηλαστικά με φτερά, παρέχουν πολύτιμες περιβαλλοντικές υπηρεσίες, όπως η μεταφορά σπόρων σε μεγάλες αποστάσεις η επικονίαση των φυτών και ο έλεγχος των ζωυφίων, ωφελώντας δάση και ζούγκλες, αλλά και τη γεωργία και την παραγωγή» αναφέρουν οι μεξικανικές αρχές.
«Γύρω τους υπάρχουν μύθοι και δοξασίες, προκαλώντας αποστροφή, κυρίως γιατί υπάρχει η κοινή πεποίθηση ότι όλες οι νυχτερίδες πίνουν αίμα άλλων θηλαστικών όπως οι αγελάδες και μεταδίδουν την ασθένεια της λύσσας, μια πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος» συνεχίζει το μεξικανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Να σημειώσουμε ότι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν περίπου 1.300 είδη νυχτερίδων, από τις οποίες 140 ζουν στο Μεξικό, με 15 είδη να είναι ενδημικά στη χώρα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала