Υψηλό ποσοστό όσων αυτοκτόνησαν μπορεί να είχαν αδιάγνωστο αυτισμό - μελέτη

CC0 / doctor-a / fallingΆνδρας πέφτει από μπαλκόνι.
Άνδρας πέφτει από μπαλκόνι. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.02.2022
Ο αυτισμός μπορεί να είναι πολύ πιο συχνός απ' ό,τι είχε θεωρηθεί προηγουμένως, αποκαλύπτει η μελέτη, και σε κάποιες περιπτώσεις να οδηγεί ακόμη και στην αυτοκτονία.
Ανησυχητική έρευνα από μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ διαπιστώνει ότι ένα υψηλό ποσοστό ανθρώπων που αυτοκτόνησαν μπορεί να είχαν μια αδιάγνωστη περίπτωση αυτισμού. Οι συγγραφείς της μελέτης προτρέπουν για έγκαιρη διάγνωση και προσαρμοσμένη υποστήριξη για την πρόληψη της αυτοκτονίας.
Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που διερευνά τη σχέση μεταξύ αυτοκτονίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτισμού. Οι ερευνητές ανέλυσαν συνολικά 372 αναφορές ιατροδικαστών που αφορούσαν ανθρώπους που αυτοπυρπολήθηκαν. Η ομάδα διεξήγαγε επίσης συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας των αποθανόντων. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στις 15 Φεβρουαρίου 2022, στο British Journal of Psychiatry.
Αυτισμός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.06.2021
Ελλάδα
Αυτισμός: Πότε εμφανίζεται - Ποια είναι τα χαρακτηριστικά

Τα στατιστικά στοιχεία

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 10% όσων αυτοκτόνησαν είχαν ενδείξεις αυξημένων αυτιστικών χαρακτηριστικών, υποδεικνύοντας πιθανώς αδιάγνωστο αυτισμό. Αυτό είναι 11 φορές υψηλότερο από το ποσοστό αυτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Προηγούμενες έρευνες από τους ίδιους ερευνητές έχουν δείξει ότι έως και το 66% των αυτιστικών ενηλίκων έχουν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν και το 35% έχουν επιχειρήσει αυτοκτονία. Προηγούμενες έρευνες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι τόσο οι διαγνωσμένοι αυτιστικοί άνθρωποι όσο και εκείνοι με αυξημένα αυτιστικά χαρακτηριστικά είναι πιο ευάλωτοι σε προβλήματα ψυχικής υγείας, σκέψεις αυτοκτονίας και συμπεριφορές. Η νέα έρευνα προχωρά ένα βήμα παραπέρα εξετάζοντας τα αρχεία του ιατροδικαστή που σχετίζονται με ανθρώπους που έχουν τερματίσει τη ζωή τους.
Οι ερευνητές σημείωσαν ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια στη λήψη διάγνωσης αυτισμού, συμπεριλαμβανομένης της περιορισμένης διαθεσιμότητας διαγνωστικών υπηρεσιών, οδηγώντας σε μεγάλες λίστες αναμονής, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας jpost.com.
Η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ Sarah Cassidy παρατήρησε: «Πολλοί ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο δυσκολεύονται πολύ να διαγνωστούν με αυτισμό και στη συνέχεια να λάβουν κατάλληλη υποστήριξη μετά τη διάγνωση. Η μελέτη μάς δείχνει ότι οι αδιάγνωστοι αυτιστικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας. Είναι επείγουσα η ανάγκη να βελτιωθεί η πρόσβαση στη διάγνωση αυτισμού και να υπάρξει η κατάλληλη υποστήριξη μετά τη διάγνωση. Αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητα της κοινότητας του αυτισμού για την πρόληψη της αυτοκτονίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως από επιτρόπους υπηρεσιών και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής».
Ο καθηγητής Simon Baron-Cohen πρόσθεσε: «Μια αυτοκτονία είναι μια τρομερή τραγωδία για το άτομο που την πράττει και μια τραυματική απώλεια για την οικογένεια και τους φίλους. Τα ποσοστά αυτοκτονιών είναι απαράδεκτα υψηλά σε αυτιστικούς ανθρώπους και η πρόληψη των αυτοκτονιών πρέπει να είναι ο νούμερο ένα στόχος για τη μείωση της ανησυχητικής αυξημένης θνησιμότητας σε αυτιστικούς ανθρώπους. Οι αυτιστικοί άνθρωποι πεθαίνουν κατά μέσο όρο 20 χρόνια νωρίτερα από τους μη αυτιστικούς ανθρώπους, και δύο μεγάλες αιτίες αυτού είναι η αυτοκτονία και η επιληψία. Δημοσιεύσαμε τα προκαταρκτικά στοιχεία για τα αυξημένα ποσοστά αυτοκτονιών το 2014 ως αφύπνιση προς τις κυβερνήσεις, και όμως δεν έχει γίνει τίποτα».
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала