Ο Διαβήτης τύπου 2 «χτυπάει» ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στον δυτικό κόσμο. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που βοηθούν στην πρόληψή του.Αρχικά, χρήσιμο είναι να υπάρξει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στον Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Ο Διαβήτης τύπου 1, σύμφωνα το βρετανικό σύστημα υγείας (NHS), εμφανίζεται όταν «το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται και καταστρέφει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη».Από την άλλη, ο Διαβήτης τύπου 2 είναι μια κατάσταση όπου «το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή τα κύτταρα του σώματος δεν αντιδρούν στην ινσουλίνη» και αντιπροσωπεύει μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στους πάσχοντες.Οι τροφές που απορρυθμίζουν το «σάκχαρο»Η γιατρός Αλόνα Παλντ μιλώντας στο express.co.uk συνιστά την αποφυγή ορισμένων τροφών και ουσιών για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και συνεπώς του Διαβήτη τύπου 2. Συγκεκριμένα, τα τρόφιμα που σύμφωνα με την ειδικό πρέπει να αποφεύγονται για να υπάρχει καλύτερος έλεγχος στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είναι:Μάλιστα, τα λάδια και τα φαστ φουντ είναι και τα δύο βαριά επεξεργασμένα και περιέχουν υψηλά επίπεδα λίπους και η συχνή κατανάλωση και των δύο μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη σύμφωνα με την γιατρό. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για έλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, όπως το φοινικέλαιο και το λάδι καρύδας. Όταν μαγειρεύετε δοκιμάστε… υποκατάστατα του λαδιού», συνιστά η γιατρός. Και τα αλείμματα είναι επίσης στη λίστα, καθώς μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα κορεσμένου λίπους και να εμποδίζουν την ινσουλίνη να μεταφέρει γλυκόζη στα κύτταρα με την ειδικό να προτείνει «πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις», όπως:Τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως ακριβώς και το φαστ φουντ, είναι βαριά επεξεργασμένα και περιέχουν συντηρητικά που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία της ινσουλίνης.Το ίδιο ισχύει και για τα επεξεργασμένα αρτοσκευάσματα με το αυξημένο λίπος και την υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι, που εντείνουν τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλού σακχάρου στο αίμα και οδηγούν σε μια σειρά από καρδιακές παθήσεις εάν καταναλωθούν για μεγάλη χρονική περίοδο. Τα συμπτώματα ΔιαβήτηΤα συμπτώματα του Διαβήτη μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ωστόσο, ορισμένα που μπορεί να υποδεικνύουν ότι ένα άτομο είναι προδιαβητικό, περιλαμβάνουν τα εξής:
Η λίστα με τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Ο Διαβήτης τύπου 2 «χτυπάει» ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στον δυτικό κόσμο. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που βοηθούν στην πρόληψή του.
Αρχικά, χρήσιμο είναι να υπάρξει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στον Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2.
Ο Διαβήτης τύπου 1, σύμφωνα το βρετανικό σύστημα υγείας (NHS), εμφανίζεται όταν «το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται και καταστρέφει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη».
Από την άλλη, ο Διαβήτης τύπου 2 είναι μια κατάσταση όπου «το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή τα κύτταρα του σώματος δεν αντιδρούν στην ινσουλίνη» και αντιπροσωπεύει μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στους πάσχοντες.
Η γιατρός Αλόνα Παλντ μιλώντας στο express.co.uk συνιστά την αποφυγή ορισμένων τροφών και ουσιών για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και συνεπώς του Διαβήτη τύπου 2.
Συγκεκριμένα, τα τρόφιμα που σύμφωνα με την ειδικό πρέπει να αποφεύγονται για να υπάρχει καλύτερος έλεγχος στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είναι:
βούτυρο
έλαια
φαγητό φαστ φουντ
επεξεργασμένα κρέατα και αρτοσκευάσματα
σνακ
Μάλιστα, τα λάδια και τα φαστ φουντ είναι και τα δύο βαριά επεξεργασμένα και περιέχουν υψηλά επίπεδα λίπους και η συχνή κατανάλωση και των δύο μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη σύμφωνα με την γιατρό.
«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για έλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, όπως το φοινικέλαιο και το λάδι καρύδας. Όταν μαγειρεύετε δοκιμάστε… υποκατάστατα του λαδιού», συνιστά η γιατρός.
Και τα αλείμματα είναι επίσης στη λίστα, καθώς μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα κορεσμένου λίπους και να εμποδίζουν την ινσουλίνη να μεταφέρει γλυκόζη στα κύτταρα με την ειδικό να προτείνει «πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις», όπως:
αβοκάντο
γλυκοπατάτα
πουρέ κολοκύθας
Τα επεξεργασμένακρέατα, όπως ακριβώς και το φαστ φουντ, είναι βαριά επεξεργασμένα και περιέχουν συντηρητικά που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία της ινσουλίνης.
Το ίδιο ισχύει και για τα επεξεργασμένα αρτοσκευάσματα με το αυξημένο λίπος και την υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι, που εντείνουν τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλού σακχάρου στο αίμα και οδηγούν σε μια σειρά από καρδιακές παθήσεις εάν καταναλωθούν για μεγάλη χρονική περίοδο.
Τα συμπτώματα του Διαβήτη μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ωστόσο, ορισμένα που μπορεί να υποδεικνύουν ότι ένα άτομο είναι προδιαβητικό, περιλαμβάνουν τα εξής:
αίσθημα υπερβολικής δίψας
συχνότερη ούρηση
αίσθημα αυξημένης κούρασης
απώλεια βάρους και μυϊκού όγκου
φαγούρα γύρω από το πέος ή τον κόλπο
κοψίματα ή πληγές που επουλώνονται αργά
θολή όραση
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας
Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.
Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη συνομιλία επειδή έχετε παραβεί τους κανόνες σχολιασμού.
Μπορείτε να συμμετέχετε ξανά στη συνομιλία σε: ∞.
Εάν δεν συμφωνείτε με τον αποκλεισμό, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας
Η συνομιλία είναι πλέον κλειστή. Έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε στη συζήτηση για 24 ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου.