Είναι αποδεδειγμένο: Τα σκυλιά βιώνουν θλίψη όταν πεθάνει ένας άλλος σκύλος

© Φωτογραφία : CC0Σκύλος
Σκύλος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και άλλους οργανισμούς έδειξε ότι και οι σκύλοι θρηνούν όταν πεθαίνει ένας από τους φίλους-συντρόφους τους.
Ένα εκτενές στατιστικό δείγμα αποδεικνύει τελικά ότι οι σκύλοι εμφανίζουν ψυχολογικές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές αλλαγές μετά την απώλεια ενός άλλου σκύλου με τον οποίο είχαν στενή επαφή.
Αυτό αποδείχθηκε από μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Portfolio, που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς από διαφορετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, όπως το Τμήμα Επιστήμης και Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας και την Κτηνιατρική Κλινική San Marco και το Εργαστήριο Ιταλίας.
«Σύμφωνα με τις απαντήσεις και τις μελέτες που ελήφθησαν από ιδιοκτήτες σκύλων, ο σκύλος που επέζησε μετά τον θάνατο του σκύλου συντρόφου άλλαξε τόσο τις δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι, τον ύπνο και το φαγητό, όσο και τα συναισθήματα και ειδικότερα τον φόβο», κατέληξε η μελέτη.
Κουτάβι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.07.2021
Κόσμος
Τι να κάνετε για να ζήσει ο αγαπημένος σας σκύλος περισσότερο

Τα στατιστικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ελήφθησαν, το 86% των ιδιοκτητών παρατήρησε αρνητικές αλλαγές στη συμπεριφορά του σκύλου που επέζησε. Εν τω μεταξύ, το 32% είπε ότι αυτές οι αλλαγές διήρκεσαν για μια περίοδο μεταξύ δύο και έξι μηνών. Μόνο το 25% ανέφερε ότι οι συμπεριφορές διήρκεσαν περισσότερο από μισό χρόνο.
Ποτέ πριν δεν έχει αποδειχθεί στατιστικά ότι οι σκύλοι βιώνουν θλίψη όταν πεθαίνουν οι συνομήλικοί τους. Η ανάλυση διαπίστωσε ότι αρκετές αρνητικές αλλαγές παρατηρήθηκαν στον σκύλο, όπως αυξημένη αναζήτηση προσοχής (67%), λιγότερο παιχνίδι (57%), μειωμένο επίπεδο δραστηριότητας (46%), περισσότερος ύπνος (35%), αυξημένος φόβος (35%), μειωμένη πρόσληψη τροφής (32%) και αυξημένο γάβγισμα και κλάμα (30%). Το 93% των ανθρώπων που αναλύθηκαν ανέφεραν ότι τα σκυλιά είχαν ζήσει μαζί για περισσότερο από έναν χρόνο και το 69% περιέγραψε τη μεταξύ τους σχέση ως αγάπη.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала