Το «Γουρουνάκι»: Η ιστορία ενός τυφλού και κουφού κουταβιού

Αυτό το μικρό ροζ κουτάβι ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες που του παρουσιάστηκαν, κατέκτησε τα κοινωνικά δίκτυα και έγινε παράδειγμα για πολλούς μικρούς μαθητές.
Πριν μερικά χρόνια η Μελίσα συμφώνησε να φιλοξενήσει ένα μικροσκοπικό, τυφλό και κουφό κουταβάκι, μέχρι να βρεθεί μια οικογένεια να το υιοθετήσει. Το ονόμασε «Γουρουνάκι» γιατί πολύ απλά ήταν ροζ και έμοιαζε σαν νεογέννητο… γουρουνάκι.
Το σκυλάκι δεν ήξερε πως να κινηθεί στον χώρο και έφερε «χάος» στο σπίτι της Μελίσα. Η ίδια παραδέχεται ότι του πρώτους μήνες προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει ένα σπίτι για το κουτάβι. Όταν άρχιζε όμως να εξετάζει τις πρώτες αιτήσεις υιοθεσίας, κατάλαβε ότι ο μικρούλης είχε ήδη βρει το σπίτι του και ότι δεν μπορούσε να τον αποχωριστεί.
Σκυλάκι που γεννήθηκε παράλυτο, τώρα μπορεί να τρέχει χαρούμενο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Σκυλάκι που γεννήθηκε παράλυτο, τώρα μπορεί να τρέχει χαρούμενο
Όταν πήρε την απόφαση να υιοθετήσει και επίσημα το «Γουρουνάκι», υποσχέθηκε στον εαυτό της να δώσει σε αυτό το ροζ πλασματάκι μια ουσιαστική και χαρούμενη ζωή. Με τον καιρό, με πολλή υπομονή και φροντίδα, το κουτάβι ξεπέρασε μεγάλα εμπόδια μέχρι να γίνει ένα δραστήριο και γεμάτο αυτοπεποίθηση σκυλάκι.
Προς μεγάλη έκπληξη της νέας του οικογένειας, το «Γουρουνάκι» άρχισε να γίνεται αστέρι του διαδικτύου, αφού τα βιντεάκια του ήταν εξαιρετικά δημοφιλή. Μάλιστα μία δραστήρια δασκάλα Δημοτικού, ήθελε να παρουσιάσει τα βίντεο στους μαθητές της.
Ένα παρατημένο κουτάβι «μεταμορφώνεται» και βρίσκει το σπίτι που του αξίζει - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Ένα παρατημένο κουτάβι «μεταμορφώνεται» και βρίσκει το σπίτι που του αξίζει
Έτσι η Μελίσα αποφάσισε να δημιουργήσει δύο εκπαιδευτικά βίντεο που εστίαζαν στην ικανότητα του κουταβιού να ξεπερνά τις δυσκολίες χρησιμοποιώντας αυτά που έχει και όχι αυτά που του λείπουν. Η δασκάλα μοιράστηκε τα δύο καινούρια βίντεο με την τάξη της με τα παιδιά να έχουν πολύ θετική ανταπόκριση.
Οι μικροί μαθητές εμπνεύστηκαν από τον τρόπο που αντιμετώπισε τις δυσκολίες το «Γουρουνάκι» και έκαναν το σκυλάκι την μασκότ της τάξης τους. Σίγουρα όταν η Μελίσα συνάντησε για πρώτη φορά το μικροσκοπικό ροζ κουτάβι σε ένα καταφύγιο, δεν περίμενε ότι μια εξαιρετική δασκάλα θα τον χρησιμοποιούσε σαν εργαλείο διδασκαλίας.
Πηγή: https://twizz.ru/rozovyj-shhenok-po-klichke-pyatachok-rodilsya-slepym-i-gluxim-no-on-vyros-i-stal-pomogat-drugim/
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала