https://sputniknews.gr/20220226/mentventef-gia-apofasi-oosa-tha-mporoysame-na-epanaferoyme-ti-thanatiki-poini-24487379.html
Μεντβέντεφ για απόφαση ΟΟΣΑ: Θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή
Μεντβέντεφ για απόφαση ΟΟΣΑ: Θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή
«Θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή» λέει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ μιλώντας για την απόφαση του ΟΟΣΑ να τερματίσει τη διαδικασία ένταξης της Ρωσίας... 26.02.2022, Sputnik Ελλάδα
2022-02-26T12:14+0200
2022-02-26T12:14+0200
2022-02-26T19:06+0200
ουκρανική κρίση
ρωσία
ντμίτρι μεντβέντεφ
μόσχα
ηπα
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/03/12/9910538_0:94:2843:1693_1920x0_80_0_0_2b0d6d407772d788759d9ded5bb39b3f.jpg
Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τόνισε ότι η σημερινή απόφαση του ΟΟΣΑ να τερματίσει τη διαδικασία ένταξης της Ρωσίας στον διεθνή οργανισμό θα μπορούσε να γίνει ο λόγος που η Ρωσία θα εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες.«Αυτή είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την επαναφορά πολλών σημαντικών πρακτικών για την πρόληψη σοβαρών εγκλημάτων στη χώρα, όπως η θανατική ποινή για τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες, η οποία, παρεμπιπτόντως, χρησιμοποιείται πολύ στις ΗΠΑ και την Κίνα» έγραψε ο Μεντβέντεφ στο VKontakte.Παράλληλα, είπε πως η Μόσχα θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στη δέσμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό και θα δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία ξένων πολιτών και εταιρειών στη Ρωσία.«Απειλούν, μάλιστα, να κατασχέσουν τα χρήματα Ρώσων πολιτών και ρωσικών εταιρειών στο εξωτερικό (...). Θεωρώ ότι αυτό είναι κακία. Αλλά αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο, με την κατάσχεση κεφαλαίων ξένων εταιρειών και προσώπων στη Ρωσία» υποστήριξε συγκεκριμένα.Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κρατικοποίησης περιουσιακών στοιχείων των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι εγγεγραμμένοι σε «μη φιλικές» χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και των χωρών της Ε.Ε.«Ευτυχώς, έχουμε πλούσια εμπειρία και έχουμε και έναν νόμο, σχετικά με αυτό το θέμα, αυστηρό. Άρα η διασκέδαση μόλις αρχίζει» πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.Τόνισε, παράλληλα, ότι ούτε ο ίδιος ούτε τα μέλη της οικογένειάς του είχαν ή έχουν λογαριασμούς καθώς και περιουσία στο εξωτερικό.Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.
https://sputniknews.gr/20220226/o-organismos-oikonomikis-synergasias-kai-anaptyxis-termatizei-ti-diadikasia-entaxis-tis-rosias-24477904.html
https://sputniknews.gr/20220226/rosos-diplomatis-ethnikistes-stin-oykrania-hrisimopoioyn-amahoys-os-anthropines-aspides-24484141.html
ρωσία
μόσχα
ηπα
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/03/12/9910538_35:0:2766:2048_1920x0_80_0_0_c487f564ca096f28202cbdd1ffcdab4f.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
ρωσία, ντμίτρι μεντβέντεφ, μόσχα, ηπα
ρωσία, ντμίτρι μεντβέντεφ, μόσχα, ηπα
Μεντβέντεφ για απόφαση ΟΟΣΑ: Θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή
12:14 26.02.2022 (Ανανεώθηκε: 19:06 26.02.2022) «Θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή» λέει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ μιλώντας για την απόφαση του ΟΟΣΑ να τερματίσει τη διαδικασία ένταξης της Ρωσίας στον διεθνή οργανισμό. Τι είπε για τη δέσμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.
Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας,
Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τόνισε ότι η σημερινή απόφαση του
ΟΟΣΑ να τερματίσει τη διαδικασία ένταξης της
Ρωσίας στον διεθνή οργανισμό θα μπορούσε να γίνει ο λόγος που η Ρωσία θα εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες.
«Αυτή είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την επαναφορά πολλών σημαντικών πρακτικών για την πρόληψη σοβαρών εγκλημάτων στη χώρα, όπως η θανατική ποινή για τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες, η οποία, παρεμπιπτόντως, χρησιμοποιείται πολύ στις ΗΠΑ και την Κίνα» έγραψε ο Μεντβέντεφ στο VKontakte.

26 Φεβρουαρίου 2022, 04:17
Παράλληλα, είπε πως η Μόσχα θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στη δέσμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό και θα δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία ξένων πολιτών και εταιρειών στη Ρωσία.
«Απειλούν, μάλιστα, να κατασχέσουν τα χρήματα Ρώσων πολιτών και ρωσικών εταιρειών στο εξωτερικό (...). Θεωρώ ότι αυτό είναι κακία. Αλλά αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο, με την κατάσχεση κεφαλαίων ξένων εταιρειών και προσώπων στη Ρωσία» υποστήριξε συγκεκριμένα.
Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κρατικοποίησης περιουσιακών στοιχείων των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι εγγεγραμμένοι σε «μη φιλικές» χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και των χωρών της Ε.Ε.
«Ευτυχώς, έχουμε πλούσια εμπειρία και έχουμε και έναν νόμο, σχετικά με αυτό το θέμα, αυστηρό. Άρα η διασκέδαση μόλις αρχίζει» πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

26 Φεβρουαρίου 2022, 09:06
Τόνισε, παράλληλα, ότι ούτε ο ίδιος ούτε τα μέλη της οικογένειάς του είχαν ή έχουν λογαριασμούς καθώς και περιουσία στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.