Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης τερματίζει τη διαδικασία ένταξης της Ρωσίας

© AFP 2022 / ERIC PIERMONT ΟΟΣΑ
ΟΟΣΑ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.02.2022
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη διαδικασία ένταξης της Ρωσίας ως απάντηση στη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Το Συμβούλιο [ΟΟΣΑ] αποφάσισε να τερματίσει επίσημα τη διαδικασία ένταξης της Ρωσίας που αναβλήθηκε το 2014», ανέφερε η δήλωση.
Επιπλέον, ο ΟΟΣΑ θα κλείσει το γραφείο του στη Μόσχα και θα σταματήσει να προσκαλεί τη Ρωσία σε συναντήσεις σε υπουργικό επίπεδο. Παράλληλα, η οργάνωση ζήτησε από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων να αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας στις υπόλοιπες επιτροπές του οργανισμού.
Μεταξύ άλλων μέτρων, το Συμβούλιο του ΟΟΣΑ ζήτησε από τον γενικό γραμματέα να λάβει μέτρα για να σταματήσει όλα τα έργα που λαμβάνουν εθελοντικές συνεισφορές από τη Ρωσία. Ο ΟΟΣΑ είναι ένας διεθνής οργανισμός που αποτελείται από 38 κράτη και είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τον συντονισμό των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών μεταξύ τους.
Ο οργανισμός καλωσορίζει τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала