Το σνακ που μειώνει τη χοληστερόλη κατά 20% χαρίζοντας χρόνια ζωής

CC0 / / Ξηροί καρποί
Ξηροί καρποί - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.02.2022
Η έρευνα δείχνει ότι ένα απλό σνακ θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από τρεις σοβαρές παθήσεις έως και 20%.
Με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται τα τελευταία χρόνια λόγω της εμφάνισης της πανδημίας του κορονοϊού, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ευτυχώς, υπάρχουν αυξανόμενα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν τις ευεργετικές επιδράσεις ορισμένων τροφίμων που συμβάλουν στη μακροζωία.
Μερικές από τις ασθένειες που μειώνουν το προσδόκιμο ζωής είναι ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.
Στην πραγματικότητα, οι καρδιακές παθήσεις είναι η πρώτη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Δεν είναι μυστικό ότι η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς, ωστόσο, ένα τρόφιμο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ισχυρό.
Λάδι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.01.2022
Υψηλή χοληστερίνη: Το έλαιο που τη ρίχνει πιο αποτελεσματικά κι από το ελαιόλαδο
Συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The New England Journal of Medicine αναφέρει ότι οι ξηροί καρποί θα μπορούσαν να μειώσουν τις πιθανότητες να πεθάνετε από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και αναπνευστικές παθήσεις.
Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι με φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτοστερόλες.

Η έρευνα

Η έρευνα χρησιμοποίησε δεδομένα από δύο διαφορετικές μελέτες για να αξιολογήσει τη σχέση μεταξύ αυτού του υγιεινού σνακ και της θνησιμότητας.
Εξετάζοντας περισσότερους από 118.000 συμμετέχοντες, οι ερευνητές βεβαιώθηκαν ότι οι συμμετέχοντες με ιστορικό καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού είχαν αποκλειστεί.
Οι εθελοντές της μελέτης απαντούσαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή τους στην αρχή καθώς και κάθε δύο έως τέσσερα χρόνια.
Χωρίζοντας τους συμμετέχοντες σε έξι ομάδες με βάση την κατανάλωση ξηρών καρπών, οι ερευνητές παρακολούθησαν αυτά τα άτομα για περίοδο 30 ετών.
Συνολικά, όσοι έτρωγαν καθημερινά ξηρούς καρπούς διαπιστώθηκε ότι είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι είχαν «λιγότερες πιθανότητες» να πεθάνουν από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και αναπνευστικές παθήσεις.
Η μελέτη αναφέρει ότι όσο πιο συχνά οι άνθρωποι έτρωγαν ξηρούς καρπούς, τόσο χαμηλότερος ήταν ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου.
Εκτός από του ότι ενισχύουν τη μακροζωία, οι ξηροί καρποί είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι μειώνουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.
Η υψηλή χοληστερόλη περιγράφει τη συσσώρευση μιας λιπαρής ουσίας που ονομάζεται χοληστερόλη στο αίμα εξηγεί το NHS.
Αυτή η λιπαρή ουσία μπορεί στη συνέχεια να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Επομένως, η διατήρηση των υψηλών επιπέδων υπό έλεγχο μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας.

Τα οφέλη των ξηρών καρπών

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ακόρεστα λίπη που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης σε χαμηλά επίπεδα, αναφέρει η Heart UK.
Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που «μπορούν να βοηθήσουν στην παρεμπόδιση της απορρόφησης μερικής χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος από το έντερο».
Η φιλανθρωπική οργάνωση συνιστά να καταναλώνετε μια χούφτα ξηρούς καρπούς καθημερινά, δηλαδή γύρω στα 30 γραμμάρια.
Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ άλλων αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια και πεκάν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала