Αντιβιοτικά: Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τους

© Φωτογραφία : CC0Χάπια - Φάρμακα
Χάπια - Φάρμακα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Η Ρωσίδα φαρμακολόγος προειδοποίησε για την εμφάνιση ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά φάρμακα από τη συνεχή χρήση τους.
Αρκετοί ασθενείς γίνονται ανθεκτικοί στα αντιβιοτικά φάρμακα λόγω της υπερβολικής χρήσης τους, και όταν φτάνει η ώρα που το φάρμακο είναι πραγματικά απαραίτητο, δεν βοηθά, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Prime» η επικεφαλής του Τμήματος Φαρμακολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης Καρίνα Λένσκαγια.
«Στην εποχή της πανδημίας λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία των ανθρώπων να προστατεύουν τον εαυτό τους από τις συνέπειες της COVID-19 (για παράδειγμα, πιθανή πνευμονία), παρατηρούμε την ευρεία προληπτική χρήση των αντιβιοτικών. Από την άποψη της πρόληψης της πνευμονίας κατά την ιογενή λοίμωξη, δεν υπάρχουν προς το παρόν επαρκή τεκμηριωμένα στοιχεία σχετικά με τα οφέλη της αντιβιοτικής θεραπείας και την πρόληψη της ανάπτυξης πνευμονίας, υπάρχουν όμως αρκετοί κίνδυνοι» επισήμανε η φαρμακολόγος.
Μικρόβιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.12.2021
Αντιβιοτικά: Η ουσία που μειώνει την αποτελεσματικότητά τους
Σύμφωνα με την ειδικό, η ανεξέλεγκτη λήψη τέτοιων φαρμάκων βλάπτει πρώτα απ’ όλα την υγεία των ανθρώπων με χρόνιες ασθένειες.
Πολλά αντιβιοτικά αντενδείκνυνται για εκείνους που υποφέρουν από προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, καθώς μπορούν να επιδεινώσουν την ασθένεια.
Σε ανθρώπους με καρδιακά προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν αρρυθμία ενώ σε ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια μεγαλύτερη ζημιά στο συκώτι. Οι άνθρωποι που έχουν αλλεργίες πρέπει επίσης να προσέχουν.
Γιατρός - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала