Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

CC0 / / Σήμερα γιορτάζει
Σήμερα γιορτάζει - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Η 27η Φεβρουαρίου 2022 είναι η 58η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Οσίων Ασκληπιού και Ιακώβου (Της Απόκρεω).
Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, που είναι η 58η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Οσίων Ασκληπιού και Ιακώβου (Της Απόκρεω).
Επίσης, τιμάται η μνήμη του Εφραίμ του Κατουνακιώτου, του Προκοπίου Δεκαπολίτου, των Μαρτύρων Γελασίου του μίμου, Νησίου και Τιμοθέου του οσίου, των Μαρτύρων Αβουνδαντίου, Αλεξάνδρου, Αντιγόνου, Καλανού, Ιανουαρίου, Μακαρίου, Σεβηριανού, Τιτιανού, Φορτουνίωνος και των συν αυτών, καθώς και του Νεομάρτυρος Ηλία του Τραπεζουντίου.
Ακόμα, τιμάται η μνήμη των Οσίων Θαλλελαίου, Στεφάνου του γηροκόμου και Τιμοθέου του εν Καισαρεία, του Λεάνδρου, επισκόπου Σεβίλλης, των Τίτου και Φωτίου των εκ Ρωσίας, καθώς και του Ραφαήλ, επισκόπου Μπρούκλιν.
Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευση το eortologio.net, την 27η Φεβρουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:
Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα.
Νήσιος, Νήσης.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала