Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας: Άλλαξε φύλο «στα χαρτιά» και πήρε σύνταξη νωρίτερα

CC0 / / Ζευγάρι ηλικιωμένων περπατάει στο δάσος
Ζευγάρι ηλικιωμένων περπατάει στο δάσος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Χάρη σε έναν νέο νόμο, ένας Ελβετός μπόρεσε να αλλάξει και επίσημα το φύλο του, ώστε να συνταξιοδοτηθεί και να λάβει τη σύνταξή του έναν χρόνο νωρίτερα.
Την 1η Ιανουαρίου 2022, ένας νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ελβετία, ο οποίος επιτρέπει σε οποιονδήποτε κάτοικο Ελβετίας πιστεύει ότι δεν ανήκει στο φύλο που είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο κατάστασης να αλλάξει το φύλο του αλλά και το μικρό τους όνομα, με μόλις 71 ευρώ.
Τεχνικά, υποτίθεται ότι υπάρχουν κανονισμοί που εμποδίζουν τα άτομα να επωφεληθούν από τους νέους κανόνες για κακόβουλους σκοπούς, αλλά στην πραγματικότητα, οι δημόσιοι υπάλληλοι «δεν έχουν υποχρέωση να επαληθεύσουν» καθέναν που αλλάζει φύλο στα χαρτιά και συνήθως υποθέτουν ότι ενεργούν καλή τη πίστει. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα
Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Luzerner Zeitung, χρειάστηκαν μόνο τέσσερις ημέρες για να εκμεταλλευτεί κάποιος τον νέο νόμο για οικονομικό όφελος.
Στην Ελβετία, οι γυναίκες μπορούν νόμιμα να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 64 ετών, έναν χρόνο νωρίτερα από τους άνδρες, έτσι ένας ηλικιωμένος άρπαξε την ευκαιρία να συνταξιοδοτηθεί και να λάβει σύνταξη νωρίτερα, οπότε αποφάσισε να το κάνει.
ΛΟΑΤΚΙ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.11.2021
Κόσμος
Σουηδία: Κυβερνητική πρόταση για νομική αλλαγή φύλου σε παιδιά από 12 ετών αν το επιθυμούν
Ο άνδρας φέρεται να καυχήθηκε για το επίτευγμά του, παραδεχόμενος ότι υποκινήθηκε αποκλειστικά από οικονομικούς λόγους, όχι επειδή στην πραγματικότητα ένιωθε γυναίκα.
Είναι ενδιαφέρον ότι ανησυχίες σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο εκφράστηκαν τον Νοέμβριο του 2021, από τον Michel Montini του Ομοσπονδιακού Γραφείου Δικαιοσύνης, ο οποίος προειδοποίησε ότι «οι άνδρες θα μπορούσαν να δηλώσουν ότι είναι γυναίκες λίγο πριν τη συνταξιοδότηση και να αφήσουν τις δουλειές τους ένα χρόνο νωρίτερα». Και αυτό ακριβώς συνέβη.
Αφού η είδηση του «κατορθώματος» έγινε viral στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι άρχισαν να εντοπίζουν και άλλα ελαττώματα του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας οι νεαροί άνδρες να παρακάμπτουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία αλλάζοντας το φύλο τους. Βασικά, μπορούν να αλλάξουν το φύλο τους στα χαρτιά στην ηλικία των 17 ετών και στη συνέχεια, απλώς επανέλθουν στο ανδρικό φύλο.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала