Καρκίνος: Το συμπλήρωμα βιταμινών που αυξάνει «σημαντικά» τον κίνδυνο σε «υγιείς» άνδρες

CC0 / / Άνδρας
Άνδρας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Συγκεκριμένο συμπλήρωμα βιταμινών «ενοχοποιείται» για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε «υγιείς» άνδρες, όπως κατέδειξε σχετική μελέτη.
Τα καρκινικά κύτταρα συχνά πολλαπλασιάζονται και εξαπλώνονται σε άλλα μέρη του σώματος πριν εντοπιστούν και αυτό οφείλεται εν μέρει στην ασάφεια των συμπτωμάτων, τα οποία οδηγούν πολλούς να μην ζητήσουν έγκαιρα ιατρική βοήθεια.
Έτσι, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», συμπλήρωμα βιταμινών που αυξάνει «σημαντικά» τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε «υγιείς» άνδρες.
Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στην αγορά «Καπάνι» της Θεσσαλονίκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.02.2022
Τα δημοφιλή ψάρια που είναι ένοχα για την υπέρταση

Η βιταμίνη Ε αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη

Όπως επισημαίνεται, η βιταμίνη Ε βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και των ματιών και ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια σε ασθένειες και λοιμώξεις, δηλαδή του ανοσοποιητικού συστήματος.
Σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA), οι έρευνες διεξήχθησαν το 2008, αλλά το 2011 άρχισε μια δοκιμή παρακολούθησης για να διερευνηθεί περαιτέρω η πιθανή συσχέτιση μεταξύ της βιταμίνης Ε και του καρκίνου του προστάτη.
Χαρακτηριστικά, συνολικά 35.533 άνδρες από 427 περιοχές μελέτης στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στο Πουέρτο Ρίκο τυχαιοποιήθηκαν μεταξύ 22 Αυγούστου 2001 και 24 Ιουνίου 2004.
Μάλιστα, η αρχική ανάλυση περιελάμβανε 34.887 άνδρες που χωρίστηκαν τυχαία σε μια από τις τέσσερις ομάδες θεραπείας: οι 8.752 έλαβαν σελήνιο, οι 8.737 πήραν βιταμίνη Ε, σε 8.702 δόθηκαν και οι δύο παράγοντες, και σε 8.696 χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο.
Ξηροί καρποί - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.02.2022
Διαβήτης τύπου 2: Αυτές οι πέντε τροφές προλαμβάνουν τον κίνδυνο
Αναλυτικά, 529 άνδρες εμφάνισαν καρκίνο του προστάτη από την ομάδα στην οποία χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο, 620 άνδρες νόσησαν με καρκίνο του προστάτη από την ομάδα που έλαβε τη βιταμίνη Ε, 575 άνδρες ασθένησαν με καρκίνο του προστάτη από την ομάδα στην οποία δόθηκε σελήνιο και 555 άνδρες αρρώστησαν με καρκίνο του προστάτη από την ομάδα που είχε πάρει και τους δύο παράγοντες.
Ως εκ τούτου, οι ερευνητές κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: «Τα συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη Ε αύξησαν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη στους υγιείς άνδρες».
Συμπληρώματα βιταμινών - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала