Μακροζωία: Ποιο τρόφιμο «βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία»

CC0 / / Καρδιά
Καρδιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Η υγεία της καρδιάς μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από έναν ξηρό καρπό και έτσι να βελτιωθούν οι πιθανότητες μακροζωίας, όπως τονίζει μια διαιτολόγος.
Δεν είναι μυστικό ότι η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην υγεία μας, ωστόσο, ένα τρόφιμο μπορεί να είναι ιδιαίτερα καλό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα σχετική δημοσίευση της «Express» που επικαλείται το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), η ισορροπημένη υγιεινή διατροφή σημαίνει να τρώτε μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων στις σωστές αναλογίες και να καταναλώνετε τη σωστή ποσότητα φαγητού και ποτού ώστε να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος.
καρκίνος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.02.2022
Καρκίνος: Το ποτό που ενοχοποιείται για 7 τύπους καρκίνου

Τα καρύδια ωφελούν την καρδιά

Η διαιτολόγος, Σάιαν Πόρτερ, σημειώνει ότι υπάρχουν όλο και περισσότερα στοιχεία πως οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορεί να έχουν ευεργετικό αντίκτυπο.
Για παράδειγμα, η έρευνα δείχνει ότι ορισμένα διατροφικά πρότυπα, όπως η μεσογειακή διατροφή, μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία και στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και της γνωστικής λειτουργίας.
Χαρακτηριστικά, η Σάιαν Πόρτερ αναφέρει: «Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα καρύδια, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μεσογειακής διατροφής, περιέχουν βιοδραστικές ενώσεις, αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής, καθώς και στη διατήρηση της δομής και λειτουργίας του εγκεφάλου».
Ακόμα, η Σάιαν Πόρτερ σημείωσε πως ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, σύμφωνα με σχετική μελέτη, διαπίστωσαν ότι η υψηλότερη κατανάλωση καρυδιών μπορεί να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου και αύξηση του προσδόκιμου ζωής μεταξύ των ηλικιωμένων.
Βιταμίνη C - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Βιταμίνη D: Πώς θα αναπληρώσετε την ανεπάρκεια χωρίς φάρμακα
Συγκεκριμένα, η διαιτολόγος είπε: «Τα αποτελέσματα από ένα άλλο επιδημιολογικό πρόγραμμα έδειξαν ότι οι γυναίκες κοντά στα 60 έτη, που κατανάλωναν τουλάχιστον δύο μερίδες καρυδιών την εβδομάδα, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα υγιούς γήρανσης σε σύγκριση με εκείνες που δεν έτρωγαν καρύδια».
Επιπλέον, η Σάιαν Πόρτερ είπε ότι η έρευνα δείχνει ότι τα καρύδια βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία, η οποία είναι από μόνη της παράγοντας κινδύνου για νευροεκφυλιστικές ασθένειες και γνωστική μείωση, που σχετίζεται με την ηλικία.
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала