https://sputniknews.gr/20220228/kardia-poio-trofimo-poy-katanalonoyme-kathimerina-ayxanei-ton-kindyno-nosisis-24527479.html
Καρδιά: Ποιο τρόφιμο που καταναλώνουμε καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης
Καρδιά: Ποιο τρόφιμο που καταναλώνουμε καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης
Συγκεκριμένο τρόφιμο που καταναλώνουμε καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και υπέρτασης, σύμφωνα με σχετική έρευνα. 28.02.2022, Sputnik Ελλάδα
2022-02-28T05:12+0200
2022-02-28T05:12+0200
2022-02-28T09:07+0200
υγεία
διατροφή
καρδιά
αλάτι
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/0c/01/20850962_530:0:1881:760_1920x0_80_0_0_c6f5c6b1a7a3f439ecb76ee0c43d296a.jpg
Περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως λόγω καρδιακών παθήσεων και υπάρχουν διάφοροι παράγοντες κινδύνου που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες νόσησης.Όπως με κάθε πρόβλημα υγείας, ο τρόπος ζωής παίζει σημαντικό ρόλο και, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Express, το να μην καταναλώνετε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων καθώς και της υπέρτασης.Το αλάτι αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεωνΕπισημαίνεται πως το δημοφιλές τρόφιμο που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της υπέρτασης και καρδιακών παθήσεων είναι το αλάτι.Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού British Heart Foundation, σχετική μελέτη εξέτασε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους, αξιολογώντας τη σύνδεση μεταξύ του αλατιού και της υγείας της καρδιάς.Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερα από 13,7 γραμμάρια αλατιού σε καθημερινή βάση, είχαν διπλάσιο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Πάντως, όσον αφορά στην αρτηριακή πίεση, ο λόγος για τον οποίο το αλάτι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της πάθησης είναι η κατακράτηση υγρών.Επίσης, όταν τρώτε πάρα πολύ αλάτι, το σώμα σας αποθηκεύει επιπλέον υγρά στο αίμα σας, ασκώντας επιπλέον πίεση στα αιμοφόρα αγγεία σας.Πάντως, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη αλατιού είναι τα έξι γραμμάρια.
https://sputniknews.gr/20220227/karkinos-ogkologos-apokalyptei-tin-kyria-aitia-anaptyxis-tis-nosoy-24499178.html
https://sputniknews.gr/20220226/ayti-einai-i-diatrofi-poy-thorakizei-anosopoiitiko-kai-prostateyei-apo-koronoio-24257875.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/0c/01/20850962_699:0:1712:760_1920x0_80_0_0_8fdcfa5b235b346cd2d0a19b3945abeb.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
υγεία, διατροφή, καρδιά, αλάτι
υγεία, διατροφή, καρδιά, αλάτι
Καρδιά: Ποιο τρόφιμο που καταναλώνουμε καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης
05:12 28.02.2022 (Ανανεώθηκε: 09:07 28.02.2022) Συγκεκριμένο τρόφιμο που καταναλώνουμε καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και υπέρτασης, σύμφωνα με σχετική έρευνα.
Περισσότεροι από
160.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως λόγω
καρδιακών παθήσεων και υπάρχουν
διάφοροι παράγοντες κινδύνου που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες νόσησης.
Όπως με κάθε πρόβλημα υγείας, ο τρόπος ζωής παίζει σημαντικό ρόλο και, σύμφωνα με
σχετική δημοσίευση της Express, το να
μην καταναλώνετε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης
καρδιακών παθήσεων καθώς και της
υπέρτασης.

27 Φεβρουαρίου 2022, 06:11
Το αλάτι αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Επισημαίνεται πως το δημοφιλές τρόφιμο που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της υπέρτασης και καρδιακών παθήσεων είναι το αλάτι.
Αναλυτικά, σύμφωνα με
σχετική δημοσίευση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού British Heart Foundation, σχετική μελέτη εξέτασε
περισσότερους από 4.000 ανθρώπους, αξιολογώντας τη σύνδεση μεταξύ του
αλατιού και της υγείας της
καρδιάς.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερα από 13,7 γραμμάρια αλατιού σε καθημερινή βάση, είχαν διπλάσιο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Πάντως, όσον αφορά στην αρτηριακή πίεση, ο λόγος για τον οποίο το αλάτι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της πάθησης είναι η κατακράτηση υγρών.

26 Φεβρουαρίου 2022, 07:33
Επίσης, όταν τρώτε πάρα πολύ αλάτι, το σώμα σας αποθηκεύει επιπλέον υγρά στο αίμα σας, ασκώντας επιπλέον πίεση στα αιμοφόρα αγγεία σας.
Πάντως, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη αλατιού είναι τα έξι γραμμάρια.
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας
Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.