https://sputniknews.gr/20220228/kina-gia-oykrania-minyma-kata-ton-kyroseon-kai-ekklisi-gia-diapragmateyseis-24547568.html
Κίνα για Ουκρανία: Μήνυμα κατά των κυρώσεων και έκκληση για διαπραγματεύσεις
Κίνα για Ουκρανία: Μήνυμα κατά των κυρώσεων και έκκληση για διαπραγματεύσεις
Η Κίνα καλεί, εκ νέου, σε αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων. 28.02.2022, Sputnik Ελλάδα
2022-02-28T10:39+0200
2022-02-28T10:39+0200
2022-02-28T11:14+0200
ουκρανική κρίση
ντονμπάς
μόσχα
ρωσία
ουκρανία
κίνα
λουγκάνσκ
λαϊκή δημοκρατία του λουγκάνσκ
ντόνετσκ
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/427/58/4275879_0:0:3596:2023_1920x0_80_0_0_abdcd94aa062f234a82236c350c7da5f.jpg
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην ουκρανική κρίση να διαπραγματευτούν ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ουκρανία. «Η Κίνα υποστηρίζει και ενθαρρύνει οτιδήποτε συμβάλλει στην ειρηνική επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία. Η Ουκρανία πρέπει να γίνει σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης και όχι σύνορο αντιπαράθεσης μεταξύ μεγάλων δυνάμεων» ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου. Αναφορικά με την πιθανότητα της σύνταξης της Κίνας στο πλευρό της Δύσης όσον αφορά στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, το Πεκίνο ξεκαθάρισε πως αντιτίθεται στους μονομερείς περιορισμούς.Για την αποσύνδεση της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, η κινεζική πλευρά επανέλαβε πως δεν στηρίζει τις κυρώσεις για την επίλυση προβλημάτων. «Η Κίνα δεν υποστηρίζει τη χρήση κυρώσεων για την επίλυση προβλημάτων και αντιτίθεται στις μονομερείς κυρώσεις που δεν έχουν βάση στο διεθνές δίκαιο» σημείωσε ο εκπρόσωπος.Σχετικά με τη συνεργασία Πεκίνου-Μόσχας, το κινεζικό Υπουργείο ξεκαθάρισε πως θα συνεχιστεί σε εμπορικό επίπεδο, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού, της ισότητας αλλά και των αμοιβαίων συμφερόντων. Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.
https://sputniknews.gr/20220228/live-imera-synomilion-metaxy-rosias-kai-oykranias-sti-leykorosia-oles-oi-exelixeis-24539428.html
ντονμπάς
μόσχα
ρωσία
ουκρανία
κίνα
λουγκάνσκ
λαϊκή δημοκρατία του λουγκάνσκ
ντόνετσκ
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/427/58/4275879_486:0:3217:2048_1920x0_80_0_0_9bf7ad2c9bb6b3557203e11f77159b5d.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
ντονμπάς, μόσχα, ρωσία, ουκρανία, κίνα, λουγκάνσκ, λαϊκή δημοκρατία του λουγκάνσκ, ντόνετσκ
ντονμπάς, μόσχα, ρωσία, ουκρανία, κίνα, λουγκάνσκ, λαϊκή δημοκρατία του λουγκάνσκ, ντόνετσκ
Κίνα για Ουκρανία: Μήνυμα κατά των κυρώσεων και έκκληση για διαπραγματεύσεις
10:39 28.02.2022 (Ανανεώθηκε: 11:14 28.02.2022) Η Κίνα καλεί, εκ νέου, σε αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της
Κίνας καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην ουκρανική κρίση να διαπραγματευτούν ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση στην
Ουκρανία.
«Η Κίνα υποστηρίζει και ενθαρρύνει οτιδήποτε συμβάλλει στην ειρηνική επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία. Η Ουκρανία πρέπει να γίνει σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης και όχι σύνορο αντιπαράθεσης μεταξύ μεγάλων δυνάμεων» ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου.
Αναφορικά με την πιθανότητα της σύνταξης της Κίνας στο πλευρό της Δύσης όσον αφορά στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, το Πεκίνο ξεκαθάρισε πως αντιτίθεται στους μονομερείς περιορισμούς.
Για την αποσύνδεση της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, η κινεζική πλευρά επανέλαβε πως δεν στηρίζει τις κυρώσεις για την επίλυση προβλημάτων.

28 Φεβρουαρίου 2022, 05:40
«Η Κίνα δεν υποστηρίζει τη χρήση κυρώσεων για την επίλυση προβλημάτων και αντιτίθεται στις μονομερείς κυρώσεις που δεν έχουν βάση στο διεθνές δίκαιο» σημείωσε ο εκπρόσωπος.
Σχετικά με τη συνεργασία Πεκίνου-Μόσχας, το κινεζικό Υπουργείο ξεκαθάρισε πως θα συνεχιστεί σε εμπορικό επίπεδο, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού, της ισότητας αλλά και των αμοιβαίων συμφερόντων.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.