Νηστεία: Ο κίνδυνος για την υγεία όταν «κόβουμε» μαχαίρι το φαγητό με σκοπό τη δίαιτα

CC0 / Unsplash/Bill Oxford / Γυναίκα μετρά τη μέση της
Γυναίκα μετρά τη μέση της - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.02.2022
Οι συχνές νηστείες κρύβουν έναν κίνδυνο.
Η διατροφολόγος Ναταλία Κρουγκλόβα, μέλος της Εθνικής Ένωσης Διαιτολόγων και Διατροφολόγων, σε συνέντευξή της στο RT υποστήριξε ότι οι συχνές νηστείες επηρεάζουν αρνητικά τη διατροφική συμπεριφορά των ανθρώπων.
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, όσοι επιδιώκουν να μειώσουν το βάρος τους ή θέλουν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή, δεν είναι απαραίτητο να κάνουν νηστεία.
Η δίαιτα δεν συνεπάγεται νηστεία, αλλά κατανάλωση περιορισμένης ποσότητας φαγητού ή συγκεκριμένου συνόλου τροφών, τόνισε.
Ως εκ τούτου, η Ναταλία Κρουγκλόβα πρότεινε να οργανώνουμε τακτικά ημέρες πρωτεΐνης ή ημέρες λαχανικών χωρίς αλάτι.
Δίαιτα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022
Απώλεια βάρους: Τα τρία λάθη μετά από δίαιτα που μας φορτώνουν ξανά με περιττά κιλά
Οι αυστηροί διατροφικοί περιορισμοί επηρεάζουν αρνητικά τον οργανισμό, ενώ οι συχνές νηστείες σχηματίζουν έναν περιοριστικό τύπο διατροφικής συμπεριφοράς και οδηγούν σε υπερφαγία, συνόψισε η διατροφολόγος.
Η διατροφολόγος έχει παλαιότερα δηλώσει ότι η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει στη προστασία από διάφορες ασθένειες και λοιμώξεις.
Μέτρηση πίεσης - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала