Πως βιώνουν τα παιδιά τον πόλεμο: Η συγκλονιστική αφήγηση της Νάστια

Σε ηλικία 12 ετών, η Νάστια αντιμετώπισε τον πόλεμο. Εκρήξεις. Το σφύριγμα των πυραύλων. Φόβος. Συνεχές άγχος. Σήμερα η κοπέλα είναι ήδη 20 ετών, σπουδάζει στο πανεπιστήμιο, αλλά τα φαντάσματα εκείνων των ημερών τη στοιχειώνουν μέχρι σήμερα.
Η Νάστια ζούσε σε μια πόλη λίγο έξω από Ντονέτσκ όταν άρχισαν οι εχθροπραξίες. Περιγράφει την πρώτη τραυματική εμπειρία που βίωσε όταν κατά την διάρκεια ενός βομβαρδισμού, ένα βλήμα πέρασε ακριβώς πάνω από το σπίτι της και χτύπησε την πόλη της.
Η συνέχεια δεν ήταν πολύ διαφορετική, με το κορίτσι να αναγκάζεται να περνάει πολλές νύχτες σε υπόγεια και καταφύγια. Η Νάστια σημειώνει ότι ο οργανισμός της κάποια στιγμή προσαρμόστηκε σε αυτές τις συνθήκες, για να μπορέσει να αντέξει την διαρκή πίεση κάτώ από την οποία ζούσε.
Σήμερα η Νάστια σπουδάζει στη Μόσχα, αλλά ακόμα συγκεκριμένοι ήχοι της προκαλούν πολύ έντονο άγχος ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και με τον ύπνο της. Δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο πόλεμος της στέρησε την εμπειρία μιας κανονικής παιδικής ηλικίας και ότι μετά από όσα έχει ζήσει δεν αισθάνεται ούτε Ουκρανή, ούτε Ρωσίδα, αλλά κάτι ενδιάμεσο.
Την Κυριακή (27/2) η Ευρώπη αποφάσισε να απαγορεύσει το Sputnik επειδή εκφράζουμε μια διαφορετική άποψη, χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών. Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram για να μαθαίνετε τις τελευταίες ειδήσεις χωρίς λογοκρισία.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала