- Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.02.2022
Ουκρανική κρίση
Ραγδαίες εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία μετά το διάγγελμα Πούτιν για ειδική στρατιωτική επιχείρηση από τη Ρωσία στο Ντονμπάς.

Ρωσία: Θα απομακρύνει πολίτες της από την Ευρώπη και θα τους επαναπατρίσει

© Sputnik / Marina Lisceva / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςAeroflot Russian Airlines Boeing-767 at Sheremetyevo airport.
Aeroflot Russian Airlines Boeing-767 at Sheremetyevo airport. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.02.2022
Σχέδιο απομάκρυνσης Ρώσων πολιτών από την Ευρώπη και επαναπατρισμού τους, εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι ρωσικές Αρχές την Κυριακή (27/02).
Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή (27/02) ότι επεξεργάζεται ένα σχέδιο απομάκρυνσης των πολιτών της από την Ευρώπη, αφού μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους σε όλες τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες εν μέσω της στρατιωτικής σύγκρουσης της Μόσχας με το Κίεβο.
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών της Ρωσίας και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού της Ρωσίας αποκάλυψαν ότι συνεργάζονται με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών για την απομάκρυνση Ρώσων από τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς οι τελευταίες συνεχίζουν να επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία, αποκόπτοντας τα ρωσικά αεροσκάφη από τους εναέριους χώρους τους.
Σημαία της Κύπρου. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.02.2022
Ουκρανική κρίση
Κύπρος: Έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τη Ρωσία – Ποιες οι εξαιρέσεις
Χαρακτηριστικά, στη σχετική ανακοίνωση των ρωσικών Αρχών επισημαίνεται: «Οι εργασίες για την οργάνωση απομάκρυνσης Ρώσων πολιτών από ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποιούνται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών μαζί με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού. Αφού διευκρινιστούν οι απαιτούμενες μεταφορικές ικανότητες, θα διαμορφωθεί το χρονοδιάγραμμα».
Ακόμα, οι ρωσικές Αρχές προσθέτουν: «Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες είναι έτοιμες να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους επιβάτες και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, με την επιφύλαξη ευέλικτων προσεγγίσεων και εποικοδομητικών αποφάσεων των αεροπορικών Αρχών των ευρωπαϊκών χωρών για το θέμα αυτό».
Επίσης, οι ρωσικές Αρχές συνέστησαν στους Ρώσους, που βρίσκονται στην Ευρώπη, να εγγραφούν σε σχετική εφαρμογή του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα smartphones.
Πάνω από 12 ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη κλείσει τον εναέριο χώρο τους για ρωσικούς αερομεταφορείς καθώς και ιδιωτικά αεροσκάφη από τη Ρωσία.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είπε την Κυριακή (27/02) ότι στόχος της Ε.Ε. θα είναι να απαγορεύσει σε όλα τα ρωσικά αεροπλάνα την πρόσβαση στον εναέριο χώρο της Ένωσης, «που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να πετάξουν πάνω από την Ε.Ε. ή να προσγειωθούν σε κανένα αεροδρόμιο εντός της».
Επιπλέον, την Κυριακή (27/02), η ρωσική Aeroflot ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις πτήσεις προς την Ευρώπη.
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.02.2022
Ουκρανική κρίση
Φον ντερ Λάιεν: «Η Ουκρανία ανήκει στην Ε.Ε., οι συνομιλίες με τη Ρωσία είναι ακόμα σημαντικές»
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα (21/02), υπέγραψε διατάγματα για την αναγνώριση της κυριαρχίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και, την Πέμπτη (24/02), ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς.
Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατοχή της Ουκρανίας, παρά μόνο την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίησή της, καθώς χαρακτήρισε ως στόχο της επιχείρησης την προστασία των κατοίκων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίοι έχουν υποστεί γενοκτονία για οκτώ χρόνια.
Στη συνέχεια, ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να καταθέσουν τα όπλα και έτσι θα μπορούν να εγκαταλείψουν ελεύθερα τη ζώνη μάχης και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.
Ακόμα, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, όλη η ευθύνη για την αιματοχυσία θα βαρύνει τη συνείδηση του καθεστώτος του Κιέβου.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν εξαπολύουν καμία επίθεση με πυραύλους, από αέρος ή με πυροβολικό σε πόλεις της Ουκρανίας, καθώς η στρατιωτική υποδομή απενεργοποιείται από όπλα υψηλής ακρίβειας και τίποτα δεν απειλεί τον άμαχο πληθυσμό.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала