Τσίρκο Ουψάλα ή αλλιώς «Δεύτερο Σπίτι»: Το μοναδικό τσίρκο για “αλήτες” στον κόσμο

Ένα ασυνήθιστο τσίρκο λειτουργεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Ο θίασός του περιλαμβάνει εφήβους από προβληματικές οικογένειες και παιδιά με ειδικές ανάγκες που βρίσκουν εκεί δεύτερο σπίτι και σκοπό στη ζωή.
«Υπάρχουν πέντε παιδιά στην οικογένειά μου. Εγώ είμαι το πέμπτο. Πάντα έβγαινα έξω, έφευγα κάπου μακριά. Τριγυρνούσα όπου να 'ναι, επειδή στο σπίτι υπήρχαν προβλήματα με τους γονείς μου», αναφέρει ένας έφηβος μέλος του τσίρκου.
Στο τσίρκο Ουψάλα, παιδιά από προβληματικές οικογένειες βρίσκουν «σπίτι» και σκοπό στη ζωή τους μέσα από μια δημιουργική ενασχόληση.
«Το 2000 υπήρχε ένας τεράστιος αριθμός παιδιών στον δρόμο. Την πρώτη κιόλας μέρα που ξεκινήσαμε να κάνουμε το τσίρκο, συναντήσαμε τον Κόλια στον δρόμο. Ήταν ένα χαρούμενο παιδί», αναφέρει η Λαρίσα, ιδρύτρια του τσίρκου.
Ηλικιωμένος τεχνίτης ξεκίνησε ΤikΤok για να σώσει τη γυναίκα του - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Ηλικιωμένος τεχνίτης ξεκίνησε ΤikΤok για να σώσει τη γυναίκα του
Ο Κόλια έγινε ο πρώτος συμμετέχοντας του τσίρκου από μικρή ηλικία και εργάζεται εκεί σχεδόν 22 χρόνια.
«Δεν κάνουμε επιλογή. Τα παιδιά είτε τα φέρνουν κοινωνικοί λειτουργοί, είτε τα στέλνουν ειδικοί ψυχολόγοι, είτε πηγαίνουμε εμείς σε ειδικά σχολεία και τα προσλαμβάνουμε», μας μεταφέρει η Λαρίσα.
Τώρα κάνουν περιοδείες μόνο στη Ρωσία. Το τσίρκο διοργανώνει παραστάσεις και σε οικοτροφεία. Κάθε χρόνο, ανεβάζει μία ή δύο νέες παραστάσεις. Μια από αυτές το 2018 βραβεύθηκε με τη «Χρυσή Μάσκα», το εθνικό θεατρικό βραβείο της Ρωσίας.
Την Κυριακή (27/2) η Ευρώπη αποφάσισε να απαγορεύσει το Sputnik επειδή εκφράζουμε μια διαφορετική άποψη, χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών. Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram για να μαθαίνετε τις τελευταίες ειδήσεις χωρίς λογοκρισία.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала