Καρκίνος του προστάτη: Το «πρώτο σύμπτωμα» που δείχνει ότι ο όγκος έχει εξαπλωθεί στα οστά

© Φωτογραφία : Pixabayκαρκίνος
καρκίνος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.03.2022
Ένας όγκος που έχει εντοπιστεί στον καρκίνο του προστάτη και έχει αναπτυχθεί αρκετά, μπορεί να δώσει συγκεκριμένα σημάδια στον οργανισμό.
Ο καρκίνος του προστάτη συνήθως αναπτύσσεται αργά με την πάροδο του χρόνου, αλλά μόλις ο όγκος αναπτυχθεί αρκετά, ώστε να εξαπλωθεί σε άλλα σημεία του σώματος, τα σημάδια μπορεί να γίνουν πιο ενδεικτικά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Εxpress, όταν ο καρκίνος του προστάτη εντοπίζεται στον προστάτη, δηλαδή στον αδένα που βρίσκεται ανάμεσα στην ουροδόχο κύστη και στο πέος, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν συχνοουρία και καταπόνηση κατά την ούρηση.
Καρδιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Μακροζωία: Ποιο τρόφιμο «βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία»

Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι ο καρκίνος του προστάτη έχει προχωρήσει

Παρ' όλα αυτά, όταν ο καρκίνος του προστάτη έχει προχωρήσει αρκετά ώστε να εξαπλωθεί στα οστά, η πιο κοινή περιοχή όπου ο όγκος κάνει μετάσταση είναι ο νωτιαίος μυελός.
Η συμπίεση του νωτιαίου μυελού, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση από τον βρετανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Cancer Research UK, συμβαίνει όταν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί στη σπονδυλική στήλη, ασκώντας πίεση στον νωτιαίο μυελό.
Ως εκ τούτου, «ο πόνος στην πλάτη είναι συνήθως το πρώτο σύμπτωμα» του προχωρημένου καρκίνου του προστάτη που προκαλεί συμπίεση της σπονδυλικής στήλης.
Επιπλέον, ο πόνος μπορεί να γίνεται χειρότερος όταν βήχετε, φτερνίζεστε ή πηγαίνετε στην τουαλέτα. Ο πόνος, επίσης, «επιδεινώνεται όταν ξαπλώνετε ανάσκελα» και «δεν υποχωρεί».
Μερικά άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:
Αδυναμία στα πόδια ή τα χέρια σας.
Δυσκολία στο περπάτημα.
Αλλαγές στις αισθήσεις στο σώμα σας (μυρμήγκιασμα στα άκρα, μούδιασμα).
Δυσκολία στον έλεγχο της ουροδόχου κύστης ή του εντέρου σας.
Προβλήματα στύσης.
Τα οφέλη του μπρόκολου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.02.2022
Μπρόκολο: Γιατί θεωρείται διατροφικός θησαυρός για τον οργανισμό
Ακόμα, όταν ο καρκίνος μεγαλώνει κατά μήκος των οστών, μπορεί να αισθανθείτε πόνο στα προσβεβλημένα οστά. Ο πόνος, μάλιστα, μπορεί να είναι τόσο ενοχλητικός που μπορεί να σας ξυπνήσει από έναν βαθύ ύπνο.
Υπάρχουν άλλες περιοχές στις οποίες μπορεί να εξαπλωθεί ο καρκίνος του προστάτη, συμπεριλαμβανομένων των λεμφαδένων, του ήπατος, των πνευμόνων, της ουροδόχου κύστης ή του εντέρου.
Την Κυριακή (27/02), η Ευρώπη αποφάσισε να απαγορεύσει το Sputnik επειδή εκφράζουμε μια διαφορετική άποψη, χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών. Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram για να μαθαίνετε τις τελευταίες ειδήσεις χωρίς λογοκρισία.
Συμπληρώματα βιταμινών - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала