Κορίτσι με αλμπινισμό βοηθάει τους «διαφορετικούς» ανθρώπους να αγαπήσουν τον εαυτό τους

Η Ασέλ και η Καμήλα είναι αδερφές και γεννήθηκαν με διαφορά ηλικίας 13 ετών αλλά πάσχουν από αλμπινισμό. Η Καμήλα απολαμβάνει μια ξέγνοιαστη παιδική ηλικία και η Ασέλ αντιμετωπίζει το μπούλινγκ και ξεπερνά όλα τα κόμπλεξ και τους φόβους της. Τώρα ασχολείται με το μόντελινγκ και βοηθά άλλους αλμπίνους να αποδεχτούν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους.
Η Ασέλ και η αδερφή της κατέκτησαν όλο τον κόσμο με την ομορφιά τους, αλλά και οι δύο πάσχουν από αλμπινισμό και η ασυνήθιστη εμφάνισή τους φέρνει πολλά προβλήματα.
«Τα άλλα παιδιά δεν καταλάβαιναν γιατί είμαι έτσι. Αυτό με στεναχωρούσε. Ήθελα να γίνω όπως όλοι οι άλλοι. Μετά την ηλικία των τριών ετών πήγα σε ένα νηπιαγωγείο. Ήταν ένα εξειδικευμένο για παιδιά με προβλήματα όρασης. Εκεί υπήρχαν παιδιά σαν κι εμένα και για αυτό ένιωθα πιο άνετα», αναφέρει η Ασέλ.
Εξαιτίας του αλμπινισμού υπάρχουν και διάφορα προβλήματα υγείας όπως νυσταγμός και στραβισμός με κακή όραση.
Πως βιώνουν τα παιδιά τον πόλεμο: Η συγκλονιστική αφήγηση της Νάστια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.02.2022
Πως βιώνουν τα παιδιά τον πόλεμο: Η συγκλονιστική αφήγηση της Νάστια
Όταν γεννήθηκε η Ασέλ, οι γονείς της δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν ένα τόσο λευκό μωρό. Αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι και οι δύο γονείς είχαν αλμπίνο στην οικογένεια.
Η Ασέλ είχε κόμπλεξ από την παιδική της ηλικία. Αλλά όταν μία από τις τοπικές εφημερίδες έγραψε γι’ αυτήν, την προσέγγισαν πρακτορεία μοντέλων και την προσκάλεσαν σε γυρίσματα.
«Όταν ασχολήθηκα με το μόντελινγκ, άρχισα να πηγαίνω σε διάφορες φωτογραφίσεις. Πολλοί φωτογράφοι αξιολόγησαν την εμφάνισή μου, είπαν ότι ήμουν πολύ όμορφη», δηλώνει η Ασέλ.
«Και με τον καιρό, απλώς αποδέχτηκα την εμφάνισή μου. Άρχισα να αντιμετωπίζω το πρόβλημά μου πολύ θετικά και τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν έχω κόμπλεξ που να σχετίζονται με αυτό το θέμα», συμπληρώνει το κορίτσι.
Τσίρκο Ουψάλα ή αλλιώς «Δεύτερο Σπίτι»: Το μοναδικό τσίρκο για “αλήτες” στον κόσμο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.02.2022
Τσίρκο Ουψάλα ή αλλιώς «Δεύτερο Σπίτι»: Το μοναδικό τσίρκο για “αλήτες” στον κόσμο
Σε ηλικία 13 ετών, η Ασέλ απέκτησε μια μικρότερη αδερφή αλμπίνο, την Καμήλα. Την παίρνει στα γυρίσματα και ο κόσμος τις φωνάζει «αγγέλους».
Συνήθως, γεννιέται ένας αλμπίνο για κάθε 20.000 άτομα. Αλλά στην οικογένεια της Ασέλ είναι δύο παιδιά στα τρία.
«Αλμπίνοι από όλη τη χώρα άρχισαν να μου γράφουν στο Instagram. Ανακάλυψα ότι στη χώρα μας υπάρχουν πολλοί αλμπίνο. Σε κάθε περίπτωση, μπορούν να ξεπεράσουν τον φόβο και να αρχίσουν να επικοινωνούν με νέους ανθρώπους. Αργά ή γρήγορα, αυτός ο φόβος απλά θα περάσει», αναφέρει η Ασέλ.
Την Κυριακή (27/2) η Ευρώπη αποφάσισε να απαγορεύσει το Sputnik επειδή εκφράζουμε μια διαφορετική άποψη, χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών. Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram για να μαθαίνετε τις τελευταίες ειδήσεις χωρίς λογοκρισία.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала